ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Η τραγική ιστορία της Κρητικιάς νοσηλεύτριας που σκοτώθηκε στη Λιβύη

Σοκ και πένθος στην Κρήτη για την τραγωδία με την ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη, καθώς η μία εκ των δύο νοσηλευτριών που έχασαν τη ζωή τους μαζί με τον υπαξιωματικό και τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν Ηρακλειώτισσα.

H Εύη Ανδρεαδάκη καταγόταν από το Ηράκλειο διέμενε στην Αθήνα και ήταν μία εκ των τριών στρατιωτικών που «έσβησαν» στο φρικτό τροχαίο.


Η Ανδρεαδάκη υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στο 251 ΓΝΑ και η οικογένειά της έχει ήδη ενημερωθεί για τον χαμό της.

Η τραγική ιστορία της

Ο χαμός της Εύης Ανδρεαδάκη εν ώρα καθήκοντος αποτελεί ένα οδυνηρό πλήγμα για την οικογένειά της, η οποία έχει δεχτεί δύο ακόμη φορές τα χτυπήματα της μοίρας.

Σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου 1980 στην περιοχή Λαμίας, λόγω πτώσεως και συντριβής του αεροσκάφους RF-5A της 349 Μοίρας Τακτικής Αναγνωρίσεως της 111 Πτέρυγας Μάχης (Νέα Αγχίαλος), στο οποίο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής.

Ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ ο θείος της, Βασίλης Ανδρεαδάκης, ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος.