ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η «Βραδιά του Ερευνητή» στο Ρέθυμνο

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας. Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη διοργανώνονται οι εκδηλώσεις «Βραδιά του Ερευνητή» σε όλη την Ευρώπη.

Η Ελλάδα αναλαμβάνει ανελλιπώς τη διοργάνωση εκδηλώσεων από την έναρξη του θεσμού το 2005. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, να λάβουν μέρος σε πειράματα, να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με ερευνητές και να διασκεδάσουν με μουσική και άλλα ψυχαγωγικά δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ξεκινούν το απόγευμα και περιλαμβάνουν δράσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Στο Ρέθυμνο η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και Laser του ΤΕΙ Κρήτης, στα Τρία Μοναστήρια από τις 17:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πέραν από τις εκλαϊκευμένες παρουσιάσεις και τα πειράματα στα οποία μπορεί να λάβει μέρος το κοινό, θα υπάρχει και μουσική εκδήλωση καθώς και σχετικό μπουφέ.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με μουσική ένα από τα ποιοτικότερα μουσικά συγκροτήματα σε Πανελλήνιο Επίπεδο, οι Vamos Ensemble & Ιωάννα Φόρτη.