Η βροχή δεν πτόησε τους Ρεθυμνιώτες. Δυναμική προσέλευση στην πρώτη παράσταση του 4ου Φεστιβάλ Αντίβαρο

Με ένα σύγχρονο ισπανικό έργο που εντυπωσίασε με το πρωτότυπο θέμα (εργασιακές σχέσεις) και την απρόσμενη πλοκή του, ξεκίνησε χθες το βράδυ το 4ο Φεστιβάλ Αντίβαρο στο Ρέθυμνο.

Το έργο Μέθοδος Γκρόνχολμ του καταλανού Ζόρντι Γκαλθεράν σε μετάφραση Γιώργου Καραμίχου και Μαρίας Τσατσαρώνη εντυπωσίασε για τη μεστότητα, τους γρήγορους ρυθμούς, τη λεπτή θεατρική του οικονομία, το αναπάντεχο τέλος, τα κωμικά του στοιχεία. Πρέπει βέβαια να παρατηρηθεί ότι η ομάδα Αντίβαρο έχει δει το έργο με μια ανανεωμένη ματιά, αντλώντας στοιχεία και από το θεατρικό αλλά -όπως διαπιστώθηκε- και από την αντίστοιχη ταινία El Metodo.

Η μίξη αυτή φαίνεται ότι σαφώς ωφέλησε την παράσταση. Οι πέντε ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τους ισάριθμους ρόλους (Θοδωρής Καρτέρης, Ελισάβετ Κουμαρέλη, Γιάννης Μαυρίδης, Ανδρομάχη Σαπουντζή, Γιάννης Χατζηβασιλείου) δημιούργησαν ένα αρμονικότατο σύνολο σε σημείο που ήταν αδύνατο να ξεχωρίσει κανείς κάποιον.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τους θεατές και η αισθητή βελτίωση του μικρού θεάτρου που κάθε χρόνο στήνει το Αντίβαρο στο Κέντρο Κρητικής Τέχνης στην Κριτοβουλίδου: περισσότερες θέσεις, ανετότερα καθίσματα, ειδικά για τους κατόχους θέσης στην κερκίδα. Οι παραστάσεις του έργου συνεχίζονται απόψε Σάββατο και αύριο Κυριακή, καθώς και το επόμενο τριήμερο 22, 23 και 24 Μαρτίου στις 9μμ.