ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ηχηρό παρόν έδωσε το Ρέθυμνο με τη συμμετοχή του στην 1η Art Thessaloniki!

Ηχηρό παρόν έδωσε το Ρέθυμνο με τη συμμετοχή του στην 1η Art Thessaloniki αναδεικνύοντας τον πολιτισμό του και της δράσεις του στη συμπρωτεύουσα.

rethymno_thessaloniki-4

Ο Δήμος Ρεθύμνης – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. συμμετείχε στην 1η Art Thessaloniki Contemporary Art Fair, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 1- 4 Δεκεμβρίου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που έλαβε  από την ΔΕΘ-Helexpo και τον κ. Παντελή Τσάτση, καλλιτεχνικό διευθυντή της έκθεσης.

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου αφού μέσα σε ένα πλούσιο τετραήμερο τέχνης και πολιτισμού, ξεπέρασε τους 9.500 επισκέπτες. Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν εικαστικοί, επιμελητές τέχνης και γκαλερίστ, οι οποίοι συμμετέχουν στη πρώτη Art Thessaloniki Fair. Η νέα αυτή διοργάνωση, έφερε στους χώρους της χιλιάδες επισκέπτες, προσκαλώντας διεθνούς φήμης και αναγνώρισης εικαστικούς και εκθεσιακούς χώρους, με σκοπό να καταστήσει την Θεσσαλονίκη πολιτισμικό προορισμό για φιλότεχνους.

Ο Δήμος Ρεθύμνης είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και να ανοίξει προοπτικές συνεργασίας με καλλιτέχνες, γκαλερίστες και γενικότερα με ανθρώπους της τέχνης, και του πολιτισμού . Εν όψει του νέου έτους δε, είχε την ευκαιρία να προβάλλει τα πολιτιστικά δρώμενα του Ρεθύμνου για το 2017 και να ενημερώσει το φιλότεχνο κοινό του Φεστιβάλ για τις δράσεις του Δήμου στον τομέα του Πολιτισμού και κατ επέκταση ενδιαφερόμενους για Πολιτιστικό Τουρισμό.

Σημαντική ήταν η επίσκεψη του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος έχει επισκεφθεί αρκετές φορές το Ρέθυμνο και έχει συμμετάσχει στην Γιορτή Κρητικής Διατροφής.

Ιδιαίτερη στιγμή για το Ρέθυμνο ήταν η συνάντηση με την τ. Υπουργό Πολιτισμού κ.Άντζελα Γκερέκου, η οποία εντυπωσιάστηκε με τη συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνης στο πολιτιστικό γεγονός, που δηλώνει  την εξωστρέφειά του και την ενεργή προσπάθεια προσέλκυσης Πολιτιστικού Τουρισμού. Ενημερώθηκε από τις εκπροσώπους της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. για τα πολιτιστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στο Ρέθυμνο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ συζητήθηκαν προοπτικές συνεργασίας σε Πολιτιστικό και Τουριστικό επίπεδο. Στην μικρή διάλεξη που έδωσε ωστόσο μέσα στην Art-Thessaloniki επεσήμανε τη δυνατότητα που έχει η Ελλάδα  για 12 μήνες Τουρισμό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Δήμος Ρεθύμνης είχε την τιμή να είναι από τους πρώτους Δήμους που προσκαλέστηκαν, όπως εξήγησε η κ. Ευτυχία Πουλουκτσή, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της 1st Art-Thessaloniki στην Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης κ. Πέπη Μπιρλιράκη, λόγω της ιδιαίτερα δραστήριας ατζέντας του στα πολιτιστικά δρώμενα. Τον Δήμο Ρεθύμνης εκπροσώπησαν οι κυρίες Μαίρη Κοτσίφη, Γραφείο Πολιτισμού και Πόπη Μαρή, Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.

Στην 1η Art Thessaloniki συμμετείχαν 25 γκαλερί από 9 χώρες (Αυστρία, Ελλάδα, Γαλλία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ιταλία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία), παρουσιάστηκαν 7 παράλληλα projects και 25 συμμετοχές μουσείων. Τιμώμενοι καλλιτέχνες ήταν ο γλύπτης Θόδωρος και ο ζωγράφος Νίκος Σαχίνης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον Μάριο Πράσινο. Επίσης ξεχώρισαν οι μουσειακές εκθέσεις Collector’s eye Ι, Jewish Museum, outsider art», «Άλλοι – Άλλοτε – Τώρα» και Collector’s eye ΙΙ.

Η 1η Art Thessaloniki έγινε υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού & Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), ενώ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Δήμου και πολλών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Η ΔΕΘ-Helexpo, συνεπής στη δέσμευσή της να συμβάλλει στην προαγωγή του πολιτισμού, ανανεώνει το «ραντεβού» με το φιλότεχνο κοινό για τη διοργάνωση του 2017.