ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

«Ιδιαίτερης σημασίας για το Αμάρι η υπογραφή της παραχώρησης της Σχολής Ασωμάτων»


Ιδιαίτερης σημασίας για το Αμάρι η υπογραφή της παραχώρησης και αξιοποίησης ακινήτων του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη, ο οποίος έκανε την υπόσχεσή του πράξη μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή και το Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, φανερά ικανοποιημένος δήλωσε:

«Η αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων αποτελεί πρόκληση για το Δήμο Αμαρίου, την Περιφέρεια Κρήτης και τον οργανισμό «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ». Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους διαχρονικά εργάστηκαν και συνέβαλαν στην αίσια έκβαση της παραχώρησης – αξιοποίησης της Σχολής Ασωμάτων. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη για την παραχώρηση των ακινήτων, τη διοίκηση καθώς και τον π. διευθύνοντα σύμβουλο του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Αθανάσιο Βλάχο για τη συμβολή του στην ωρίμανση του φακέλου.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή η οποία, από την αρχή, είχε σε προτεραιότητα των διεκδικήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου την παραχώρηση και αξιοποίηση της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων. Στο σημείο αυτό, ασφαλώς και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστα Φωτάκη ο οποίος, ενέταξε χρηματοδότηση για την έρευνα. Η κτηνοτροφική – αγροτική έρευνα σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των υποδομών θα συμπληρώνει τη σύγχρονη επαναλειτουργία της Σχολής Ασωμάτων.

Θα προχωρήσουμε, άμεσα στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Αμαρίου και του οργανισμού «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ», σύμφωνα με τη σχετική απόφαση. Ως Δημοτική Αρχή υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό να αγωνιζόμαστε ώστε να κερδίσουμε τα αναπτυξιακά βήματα που χάθηκαν από την 25ετή και πλέον υποβάθμιση της Σχολής Ασωμάτων».