ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Μάχη με τις φλόγες για 112 πυροσβέστες και 3 ελικόπτερα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες με τη βοήθεια εθελοντικών μονάδων και κατοίκων της περιοχής καταφέρνοντας με 30 πυροσβεστικά οχήματα από όλη την Κρήτη να περιορίσουν τα μέτωπα επιχειρώντας κυρίως στις αναζωπυρώσεις που ήταν συνεχείς λόγω του δυνατού αέρα.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο ίδιος ο περιφερειακός διοικητής Κρήτης αρχιπύραρχος Δήμος Μπουντουράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουντουράκη, «πρώτη προτεραιότητα αποτελούν οι κατοικημένες περιοχές και οι ανθρώπινες ζωές», με την πυροσβεστική να ρίχνει το βάρος στις μικρές και πολλές εστίες – αναζωπυρώσεις. Με το πρώτο φως της ημέρας τα ελικόπτερα επιχειρούν ξανά και η φωτιά είναι σε ύφεση Πρίνα και Μεσελέρους.

Στο νομό Λασιθίου επιχειρούν 20 υδροφόρα, 12 μεταφοράς 112 πυροσβέστες και 3 ελικόπτερα, δυο υδροφόρες και δυο χωματουργικά του δήμου.

Υπενθυμίζεται το επίκεντρο της πυρκαγιάς βρισκόταν στη θέση Κορυφή Μπακαρά, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη και στο μέτωπο της φωτιάς είχαν σπεύσει την Πέμπτη όλες οι διαθέσιμες Πυροσβεστικές Δυνάμεις από το Λασίθι, καθώς και είκοσι οχήματα από το Ηράκλειο.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι «έσπρωχναν» το μέτωπο της φωτιάς προς τις τοπικές κοινότητες Μεσελέρων, Μακρυλιάς και Καλαμαύκας. Η μάχη των πυροσβεστών συνεχίζεται.