ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ιερό Προσκύνημα στις Μέλαμπες, γενέθλιο τόπο των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων

Η Ενορία Μελάμπων γνωστοποιεί ότι την 30η Ιουνίου 2024 ημέρα Κυριακή – όπως και κάθε τελευταία Κυριακή εκάστου μήνα όλου του έτους – στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από τη μαρτυρική τελείωση των εκ Μελάμπων και εν Ρεθύμνη Μαρτυρησάντων Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, θα τελεστεί στις Μέλαμπες και στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων, Εσπερινός, Ιερή Παράκκληση, και ξενάγηση σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

  • Ωρα 4 μ.μ. Συνάντηση και ξενάγηση εις τον κεντρικό Ιερό Ναό των Αγίων 4 Μαρτύρων στου Κλωνάρη, με επόμενους σταθμούς τον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής και το Κειμηλιαρχείο της Ενορίας.
  • Ώρα 6 μ.μ Εσπερινός και Ιερή Παράκληση στο κτίσμα που υπήρχε η οικία του Μάρτυρα Γεωργίου και έχει αναπλαστεί σε Ιερό Παρεκκλήσιο.
  • Ωρα7.30 μ.μ ξενάγηση στο Ιερό Προσευχητάριο, που ήταν οικία άλλου Μάρτυρα.
  • Ωρα7.45.μ.μ. ξενάγηση στον Ιερό Ναό Παναγίας.

Καλούνται οι φιλομάρτυρες πιστοί να προσέλθουν για απόδοση τιμής στους Αγίους του τόπου μας , και για ευλογία.

Σημειώνεται ότι, έχοντας ως οδηγό την ιδιαίτερη αποδοχή, που είχαν τα προηγούμενα όμοια ιερά προσκυνήματα η Ενορία Μελάμπων, πραγματοποιεί και αυτή την πνευματική περιήγηση, στα βήματα και τους τόπους, όπου έζησαν οι Άγιοι 4 Μάρτυρες, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τους Γενναίους Αθλοφόρους της Λάμπης , του Ρεθύμνου και ολόκληρης της Κρήτης να προσέλθουνκαι να καταθέσουν την αγάπη και το σεβασμό τους.

Από την Ενορία Μελάμπων.