ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ύφεση της φωτιάς στο νότιο Ρέθυμνο

Σε ύφεση είναι στην επαρχία Αγίου Βασιλείου ύστερα από ολονύκτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, εθελοντών και πολιτών, η φωτιά, η οποία έως στιγμής έχει αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα δασικής αγροτικής και χορτολιβαδικής έκτασης από τη θάλασσα έως και τον Ασιδερώτα, ενώ έχουν καεί ζώα και καλλιέργειες κι έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίσματα και οικίες.

Λόγω των ανέμων, που πνέουν στην περιοχή, στο σημείο βρίσκονται 20 πυροσβεστικά οχήματα, με 46 πυροσβέστες, οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πεζοπόρα τμήματα 34 δασοπυροσβεστών και 21 στρατιώτες. Οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να μη δημιουργηθούν νέα ενεργά μέτωπα. Το πρωί δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα επιχειρούσαν με ρίψεις, αλλά λόγω της έντασης του ανέμου, το ένα καθηλώθηκε στο έδαφος.

Το νησί είναι σ΄επιφυλακή και στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις πυρόσβεσης από τα Χανιά και το Ηράκλειο, τις οποίες συντονίζει ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικής Κρήτης.

Σημειώνεται ότι χθες κινδύνευσε το χωριό Αγαλλιανού στην ευρύτερη περιοχή του Κεραμέ Αγίου Βασιλείου από την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη έως στιγμής αιτία. Οι άνεμοι έπνεαν ισχυροί δυσχεραίνοντας το έργο της πυρόσβεσης.

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε το βράδυ και η, ήδη, πυρόπληκτη περιοχή της Ακουμιανής Γυαλιάς, όπου οι φλόγες απείλησαν την Αγία Παρασκευή και προκάλεσαν ζημιές σε ένα σπίτι και μία ταβέρνα, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστών βοήθησε την κατάσταση.

Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής διερευνά ενδεχόμενο εμπρησμών.