ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Εικοσιπέντε υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ από την Περιφέρεια Κρήτης

Εικοσιπέντε υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ από την Περιφέρεια Κρήτης

Τα πρώτα 4 από τα 25 συνολικά υπερσύγχρονα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που θα αναβαθμίσουν την παρεχόμενη δημόσια υγεία σε όλη την Κρήτη και αγοράστηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Περιφερειακού της Προγράμματος παραδόθηκαν σήμερα στη πλ. Ελευθερίας παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, του διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Νίκου Γιαννακουδάκη και εκπροσώπων των εργαζομένων.

Τα 25 νέα ασθενοφόρα κόστισαν 1,5 εκ. περίπου ευρώ και θα ενισχύσουν το κοινωνικό έργο του ΕΚΑΒ και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή του νησιού. Τα επόμενα 10 ασθενοφόρα πρόκειται να παραληφθούν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ τα υπόλοιπα 11 μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ο Διευθυντής και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Κρήτη ευχαρίστησαν δημόσια τον Περιφερειάρχη για την αγορά των νέων ασθενοφόρων μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης.

3

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε, ότι, «με την συνεργασία των εργαζομένων, η βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης στην αναβάθμιση της δημόσια υγείας στο νησί είναι έμπρακτη. Με τα νέα ασθενοφόρα αναβαθμίζονται ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες του ΕΚΑΒ σε όλη την Κρήτη. Αν και δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας εμείς ενισχύουμε την δημόσια υγεία στο νησί, και μάλιστα το διάστημα αυτό εξετάζουμε την αγορά 4 κινητών ιατρικών μονάδων, ούτως ώστε η Κρήτη να είναι ασφαλής, το δυνατόν, σε επίπεδο υγείας και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ επιτελούν ένα σημαντικό έργο, τους συγχαίρω και τους ευχαριστούμε για την 24ωρη επαγρύπνηση τους».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης «καυτηρίασε» ωστόσο την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, καθώς η προμήθεια-αγορά των 25 ασθενοφόρων για την Κρήτη είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2010 και ολοκληρώθηκε μετά από 7 χρόνια!

Μάλιστα τη σχετική απόφαση για την προμήθεια των ασθενοφόρων είχε υπογράψει ο ίδιος ο Σταύρος Αρναουτάκης ως Υφυπουργός Οικονομίας.

«Το 2010 η αγορά των 25 νέων ασθενοφόρων στο νησί μας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μάλιστα ήταν πρόταση του αείμνηστου Διευθυντή του ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη. Δυστυχώς η γραφειοκρατία πήγε όλη την διαδικασία 7 χρόνια πίσω. Ακυρώθηκαν διαγωνισμοί, έγιναν ενστάσεις κλπ. Δεν είναι δυνατόν ένα έργο που εντάσσεται το 2010 να παραλαμβάνεται το 2016. Πρόβλημα που πρέπει να δει η κεντρική εξουσία. Εμείς εντάξαμε το έργο στο προηγούμενο Περιφερειακό μας Πρόγραμμα, δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί δυστυχώς η διαδικασία, και εμείς ως Περιφέρεια το εντάξαμε στο νέο μας Περιφερειακό Πρόγραμμα. Αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το τωρινό Περιφερειακό Πρόγραμμα με 1,4 εκ. ευρώ ενώ θα μπορούσε το κονδύλι αυτό να διατεθεί σε κάποια άλλη κοινωνική δράση-έργο», ανέφερε για το θέμα ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Νίκος Γιαννακουδάκης ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την αγορά-παραλαβή των ασθενοφόρων που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στην Κρήτη. Τα υπόλοιπα 10 ασθενοφόρα θα τα παραλάβουμε στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και τα υπόλοιπα 11 έως το τέλος Ιουνίου. Η κατανομή των ασθενοφόρων θα γίνει σε όλη την Κρήτη».

Στην σημερινή παράδοση των νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Κρήτης στη πλ. Ελευθερίας παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προσωπικού ΕΚΑΒ Μάριος Σφακιανάκης, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Μενέλαος Καρακωνσταντάκης, και το μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Κρήτης Νίκος Καλογιαννάκης.