Το θέμα του γυναικείου οργασμού αποτελεί ένα είδος συζήτησης ταμπού στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται από έλλειψη διάθεσης, είτε για λόγους ψυχολογικούς, είτε για λόγους υγείας. Υπάρχουν γυναίκες, οι οποίες δεν έχουν βιώσει ποτέ οργασμό, όσες προσπάθειες και αν έχουν κάνει, ακόμη και αλλάζοντας συντρόφους. Ομάδα επιστημόνων πειραματίστηκε και ανακάλυψε ότι το… ηλεκτροσόκ μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, «ξεκλειδώνοντας την πόρτα» που παρέμενε ερμητικά κλειστή το προηγούμενο διάστημα.

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το ηλεκτροσόκ στον αστράγαλο, ενεργοποιεί τους νευρώνες εκείνους του εγκεφάλου που ευθύνονται για τη γυναικεία λίμπιντο. Μέσω του αστραγάλου, το ηλεκτρικό σήμα διέρχεται της σπονδυλικής στήλης, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται η διαδικασία στον εγκέφαλο και να αιματώνεται περισσότερο η περιοχή των γεννητικών οργάνων της γυναίκας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ηλεκτροσόκ αντιμετωπίζει το ζήτημα της ανοργασμικότητας με καθημερινή θεραπεία, για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο, 30 λεπτών. Όπως ανέφερε ο καθηγητής του πανεπιστημίου στο Μίσιγκαν, Τιμ Μπρανς: «Αν η θεραπεία επαναληφθεί πάνω από τρεις μήνες, μπορεί να προκαλέσει καλύτερη αιμάτωση και επικοινωνία του νευρικού συστήματος με τα γεννητικά όργανα».

 

Οι ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά 30 γυναικών, διαφόρων ηλικιών, οι οποίες έχασαν τη λίμπιντό τους, για διάφορους λόγους. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά, ενώ θεωρητικά, το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει στο ίδιο επίπεδο με άλλες θεραπείες που εφαρμόζονται, με πολύ χαμηλότερο κόστος.

ΠΗΓΗprotothema.gr