ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

«Ήλθε, είδε και απήλθε»: Ο Ανδρέας Ξανθός για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Ρέθυμνο

Του Ξανθού Ανδρέα, υποψήφιου βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Ήλθε, είδε και απήλθε» θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Γεωργαντά στο νομό Ρεθύμνου.

Σαν να μην έχει κατανοήσει την κρισιμότητα των στιγμών και την επαπειλούμενη επισιτιστική κρίση, σαν να αγνοεί τον κίνδυνο αδυναμίας επιβίωσης των αγροτοκτηνοτρόφων και οριστικής εγκατάλειψης της παραγωγικής δραστηριότητας του πρωτογενούς τομέα και των μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απλά επανέλαβε τα μέτρα που εξήγγειλε ήδη η κυβέρνηση και έχουν κριθεί ως ανεπαρκή από όλους.

Αυτό που διεκδικούσαν εδώ και καιρό και περίμεναν να ακούσουν, δεν το άκουσαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού. Την ουσιαστική δηλαδή στήριξη των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και τη δραστική μείωση του κόστους παραγωγής. Για να μπορέσουν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, αλλά και για να συνεχίσουν να εξασφαλίζουν τη διατροφική επάρκεια στη χώρα.

Όμως η κυβέρνηση προφανώς έχει άλλες προτεραιότητες και άλλες «υποχρεώσεις». Γι’ αυτό και οι «δεσμεύσεις» του Πρωθυπουργού και των υπουργών του προς τους αγρότες αποδεικνύονται καθαρή κοροϊδία.

Οι παραγωγοί και οι καταναλωτές δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χρειάζεται αλλαγή πορείας στα πολιτικά πράγματα. Τώρα πριν να είναι πολύ αργά.

Ξανθός Ανδρέας
Βουλευτής Ρεθύμνου, Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία