ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ημέρα Μαγείας Φυτών στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Με αφορμή το διεθνή θεσμό Fascination of Plants Day, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) διοργανώνει, την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, σε συνέχεια προηγούμενων επιτυχημένων διοργανώσεων, την «Ημέρα Μαγείας Φυτών». Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στο Αγρόκτημα του ΕΛΜΕΠΑ και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να συμμετέχουν σε δράσεις των Ερευνητικών Εργαστηρίων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, καθώς και άλλων εμπλεκόμενων Σχολών, αλλά και φορέων όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου και οι Πρόσκοποι Ανατολικής Κρήτης.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν και να ενημερωθούν για τα εκθέματα, καθώς και το ψηφιακό υλικό περιβαλλοντικών δράσεων από το 10ο Γυμνάσιο, το Ειδικό Γυμνάσιο και το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας και το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ροδιάς Μαλεβιζίου, το 75ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, το 2ο Νηπιαγωγείο Σητείας, καθώς και τον Παιδικό Σταθμό του ΕΛΜΕΠΑ.

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 το Αγρόκτημα του ΕΛΜΕΠΑ θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό από τις 10:00 ως τις 15:00 και η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια πληθώρα δράσεων, όπως διαδραστικά εργαστήρια, δημιουργικά και συμμετοχικά παιχνίδια, γνωριμία με το ρομπότ καλλιεργητή του Αγροκτήματος, κατασκευές, διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, δοκιμή μελιού, επίσκεψη σε καλλιέργειες, κυνήγι θησαυρού κ.ά. Οι δράσεις σχεδιάστηκαν για επισκέπτες όλων των ηλικιών με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν γύρω από τα φυτά και το περιβάλλον, περνώντας μια υπέροχη μέρα στη φύση και κερδίζοντας δώρα και γνώσεις.

Με παράθυρο εκδηλώσεων από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο και με κορύφωση τον Μάιο, η διεθνής Fascination of Plants Day διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Επιστημών των Φυτών (European Plant Science Organisation-EPSO https://epsoweb.org) και εστιάζει στους αναρίθμητους τρόπους με τους οποίους τα φυτά βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, με εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, σε περισσότερες από 50 χώρες.

Επισημαίνεται ότι οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα από τους 4 χώρους στάθμευσης του ΕΛΜΕΠΑ και να κατηφορίσουν πεζή στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου. Την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης έχει αναλάβει το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ελάτε να ζήσουμε μαζί, μέσα στη μαγική φύση των φυτών!

Πληροφορίες για την προσέλευση σας:

  1. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: https://hmu.gr/map/?location=her&lang=el
  2. Χώροι Στάθμευσης: https://drive.google.com/file/d/12P83csF2vOnp20dz0Gqa0McnoiSefVaZ/view

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Ειρήνη Χριστοφορίδη στο rexris@hmu.gr