ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

Ημέρες Ρεθύμνου: Θεατρική παράσταση “Ο γάτος που έμαθε σε ένα γλάρο να πετά”

Το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ανεβάζει μια παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες, βασισμένη στην ιστορία του Χιλιανού συγγραφέα Luis Sepulveda.

Τι γίνεται όταν η Κενγκά, μια έγκυος αλλά και μολυσμένη από πετρέλαιο, γλαροπούλα, πέφτει στο μπαλκόνι του Ζορμπά, του γάτου που ήταν μαύρος και πελώριος και χοντρός; Τρία πράγματα θα τον βάλει να υποσχεθεί πως θα πραγματοποιήσει. Να προσέχει το αυγό μέχρι να γεννηθεί το γλαρόνι, να προστατέψει το γλαρόνι που θα γεννηθεί και το πιο σημαντικό, να μάθει το μικρό να… πετάει!!! Ο Ζορμπάς ζητά βοήθεια από τους φίλους του, και όλοι μαζί μπαίνουν σε μια περιπέτεια αναζήτησης της σωστής τεχνικής πτήσης. Άραγε θα καταφέρνουν τρεις γάτοι να μάθουν ένα γλάρο να πετάει; Ή μήπως για πρώτη φορά στην ιστορία των γάτων θα πρέπει να σπάσουν το «ταμπού»; Πρόκειται για ένα έργο με οικολογικά μηνύματα, που μιλά για την αγάπη, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη. Είναι μια παράσταση με κούκλες και ηθοποιούς, στην οποία συμμετέχουν ενεργά οι μικροί θεατές, γεμάτη ζωντανή μουσική (με ακορντεόν) και τραγούδια.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Μαίου, στην Πλατεία Μητρόπολης και ώρα 20:30.

Θεατρική διασκευή-σκηνοθεσία: Ειρήνη Κουτσάκη
Μουσική Σύνθεση και Επιμέλεια: Αιμιλία Ρουμελή
Σκηνικά-Κοστούμια: ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Παραγωγή: Θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Κούκλες: Mira Poptesin.

Παίζουν: Ειρήνη Κουτσάκη, Mira Poptesin, Αντώνης Διαμαντής

Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης “Ημέρες Ρεθύμνου”, που οργανώνονται από τον Σύλλογο Κατοίκων Παλιάς Πόλης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.