ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερίδα με θέμα την εφαρμογή της Γεωπληροφορικής στην ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών

Ημερίδα με θέμα την εφαρμογή της Γεωπληροφορικής στην ανάπτυξη των αγροτικών περιοχώνΤην Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:00 στον συνεδριακό χώρο του κτήματος ΠΑΝΑΚΡΟΝ θα πραγματοποιηθεί ημερίδα- σεμινάριο με θέμα «Η εφαρμογή της Γεωπληροφορικής στην ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών».

H ημερίδα θα είναι ανοιχτή για το κοινό και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης – ΠΕ Ρεθύμνης – στο πλαίσιο του έργου GRISI PLUS.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν οι δυνατότητες της γεωπληροφορικής και γενικότερα των νέων τεχνολογιών στην ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών. Το πρόβλημα: Οι αγροτικές περιοχές σήμερα αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις. Εκτός από τη γήρανση και μείωση του πληθυσμού, την ασθενή τοπική οικονομία και την απομόνωση, σημαντικό εμπόδιο στην ανάπτυξή τους αποτελεί και η έλλειψη χρήσης των νέων τεχνολογιών, η έλλειψη υποδομών και η αδράνεια στον τομέα της καινοτομίας.

Στόχος του GRISI PLUS είναι η ανάπτυξη της ελκυστικότητας των αγροτικών περιοχών με τη βοήθεια της Γεωπληροφορικής και των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS), προκειμένου αυτές οι περιοχές να προσελκύσουν νέους κατοίκους και επιχειρηματικές δραστηριότητες και να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες προώθησης των τοπικών τους προϊόντων στοχεύοντας στην κοινωνικοοικονομική τους ανάπτυξη.

Το έργο GRISI PLUS συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος INTERREG IVC.