ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ημερίδα παρουσίασης για τις νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου

Με μεγάλη συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, 5 Δεκεμβρίου, η ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και την Αναπτυξιακή Κρήτης – εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Η εκδήλωση είχε ως αντικείμενο την παρουσίαση των δράσεων: «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β’ Κύκλος)», «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», και «Επιχειρούμε Έξω», από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Κρήτης κα. Χαρά Εφεντάκη, Μαρία Γρυπάρη και Άννα Χατζάκη.

Στα προγράμματα αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης και ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Κρήτης, κ. Αριστείδης Φραγκάκης.
Μεγάλο ενδιαφέρον και σχετικές ερωτήσεις του κοινού καταγράφηκαν ειδικά για την δράση ενίσχυσης ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δικαιούχοι της δράσης είναι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού και που κυρίως θα συσταθούν από την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης. Το ύψος του προϋπολογισμού κάθε επιχειρηματικού σχεδίου θα κυμαίνεται από 25.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ, ενώ χρηματοδοτείται το 45% των επιλέξιμων δαπανών, που στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού το ποσοστό ανέρχεται σε 50%.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης απένειμε τα πρώτα σήματα – βεβαιώσεις συμμετοχής της πρωτοβουλίας «Κρητικά χέρια» σε πέντε επιχειρήσεις του Ρεθύμνου που ολοκλήρωσαν τη σχετική διαδικασία πιστοποίησης. Πρόκειται για τις επιχειρήσεις «ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ» (Γ. Δαλαμβέλας), «ΥΔΡΙΑ» (Στ. Καλλονάκης), «ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΑΓΑΚΗ» (Εμμ. Σταγάκης), «CLOCLO’S ART» (Αικατ. Μανετάκη) και «ESTACIONES FINE ART» (Δημ. Μανουσογιωργάκη).

Η πρωτοβουλία «Κρητικά χέρια» έχει στόχο να προωθήσει τα προϊόντα της κρητικής μεταποίησης και λαϊκής τέχνης που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά στην Κρήτη, μέσω ειδικού σήματος που πιστοποιεί ότι είναι αυθεντικά.