ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ημερίδα παρουσίασης του προγράμματος «Καινοτόμες Πρακτικές, Μέθοδοι και Νέες Τεχνολογίες στην Επαγγελματική Εκπαίδευση» του 1ου ΕΠΑ.Λ Ρεθύμνου

Στην Λεμεσό της Κύπρου ταξίδεψαν 34 μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ρεθύμνου, προκειμένου να υλοποιήσουν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ1, με τίτλο “Καινοτόμες Πρακτικές, Μέθοδοι και Νέες Τεχνολογίες στην Επαγγελματική Εκπαίδευση” με κωδικό προγράμματος 2020-1-EL01-KA102 078685 διάρκειας 16 ημερών.

Το πρόγραμμα επιχορηγήθηκε αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν σε 3 ροές, μαθητές και εκπαιδευτικοί (ως συνοδοί) των τομέων:

α) Δομικών έργων, Δομημένου περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και της αντίστοιχης ειδικότητας (Τεχνικών δομικών έργων και Γεωπληροφορικής), (10 μαθητές/τριες)
β) Μηχανολογίας της ειδικότητας Τεχνικών Οχημάτων, (12 μαθητές/τριες) και
γ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας, (12 μαθητές/τριες) των ειδικοτήτων Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθών Φυσικοθεραπευτή, Αισθητικής τέχνης και Κομμωτικής τέχνης.

Για 16 ημέρες 34 μαθητές με συνολικά 10 συνοδούς, ταξίδεψαν στην Λεμεσό της Κύπρου, από τις 12 Μαρτίου που αναχώρησαν μέχρι και τις 27 Μαρτίου 2022 όπου και επέστρεψαν, είδαν από κοντά το μελλοντικό τους επάγγελμα, παρακολούθησαν πολιτιστικά και επαγγελματικά απογευματινά σεμινάρια και σύμφωνα με τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν κατά την φάση της αξιολόγησης, επιτεύχθηκαν σχεδόν στο 100% οι αρχικοί στόχοι. Μία μοναδική εμπειρία για τους μαθητές της επαγγελματικής εκπαίδευσης αλλά και ένας νέος δρόμος για το σχολείο.

Η εκπαιδευτική αυτή δράση διεύρυνε τους επαγγελματικούς και τεχνολογικούς ορίζοντες των συμμετεχόντων με γνώσεις και δεξιότητες που αύξησαν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ρεθύμνου, προσκαλεί την εκπαιδευτική κοινότητα και γενικότερα την κοινωνία του Ρεθύμνου σε ημερίδα παρουσίασης του προγράμματος αυτού και των αποτελεσμάτων του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρωην ΤΕΙ) στις 19:00. (η είσοδος είναι από το 1ο ΕΠΑ.Λ.)

Με μεγάλη μας χαρά, το κέρασμα της εκδήλωσης θα επιμεληθεί το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ρεθύμνου.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις των δράσεων του σχολείου μας μέσω του προγράμματος “Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.” και θα γινουν απονομές Απολυτηρίων και πτυχίων των αποφοίτων του σχολείου μας.