ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ημερίδα στο Ρέθυμνο με θέμα «Βασικές αρχές αθλητικής ψυχολογίας»

Το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή ημερίδας με θέμα ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ. Βασική ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος, γυμνάστρια και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κα Λίνα Ψούνη.

Χώρος διεξαγωγής της ημερίδας θα είναι το Σπίτι του Πολιτισμού την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 18:00.

Η αθλητική ψυχολογία είναι η επιστήμη που ενισχύει την απόδοση των αθλητών, όπως επίσης, συντελεί στην ενίσχυση των ψυχικών δεξιοτήτων, την κινητική μάθηση και τη διαμόρφωση των αθλητικών συμπεριφορών. Οι εφαρμογές της αθλητικής ψυχολογίας είναι βασικές για την ολιστική ανάπτυξη ενός αθλητή, ενώ οι δεξιότητες που αποκτά, εκτός από την ενίσχυση στον αθλητισμό, αποτελούν εφόδια ζωής.

Στην ημερίδα αυτή θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των βασικών εφαρμογών της αθλητικής ψυχολογίας, οι οποίες με απλές παρατηρήσεις στην καθημερινότητα ενός αθλητή, μπορούν να φέρουν βελτίωση στην απόδοση, τα κίνητρα συμμετοχής, την συναισθηματική νοημοσύνη και την ευχαρίστηση στο αθλητικό περιβάλλον. Οι βασικές αρχές αθλητικής ψυχολογίας είναι σημαντικά εφόδια, εκτός από τους ίδιους τους αθλητές και για τα άτομα του περιβάλλοντός του, γονείς και προπονητές. Η Λίνα Ψούνη είναι ψυχολόγος και γυμνάστρια, διδάκτωρ αθλητικής ψυχολογίας και μεταπτυχιακό στην προπονητική, έχει ασχοληθεί με αρκετά αθλήματα, σαν αθλήτρια και προπονήτρια και είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στην υδατοσφαίριση με την εθνική ομάδα νέων γυναικών.