ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

IMMF 2023: Εκλογές και στο Σινεμά

Πήγαμε σινεμά ψηφίσαμε και φύγαμε με το ταξί του  «SHORT DRAFT»         

Μετά από ένα τριήμερο γεμάτο με προβολές ταινιών μικρού μήκους, το δέκατο τρίτο Micro μ Festival έφτασε στο τέλος το βράδυ του Σαββάτου λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Το κοινό που παρακολούθησε το φεστιβάλ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ρέθυμνο, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Ιωάννινα, Κοπεγχάγη και Παρίσι εξέλεξε τις αγαπημένες ταινίες της χρονιάς.

Αγαπημένη ταινία το Micro μ για το 2023 αναδείχτηκε το «Short Draft» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σπύρου Παπασπύρου καθώς το ιδιαίτερο χιούμορ της ταινίας, το γεμάτο ανατροπές σενάριο της  και οι απολαυστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών (Δημήτρης Καπετανάκος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Δάφνη Λαζαροπούλου) καθήλωσαν το κοινό σε όλες τις πόλεις του φετινού Micro μ.

Στις επόμενες θέσεις η κατάταξη των αποτελεσμάτων, έπειτα από την καταμέτρηση των ψήφων διαμορφώθηκε ως εξής:

2η Αγαπημένη Ταινία «Θερμοκήπιο» του Γιώργου Γεωργακόπουλο

3η Αγαπημένη Ταινία «Nothing Holier Than A Dolphin» της Ισαβέλλας Μαργαρά

4η Αγαπημένη Ταινία «Wings» του Φοίβου Ήμελλου

5η Αγαπημένη Ταινία «Κοίτα Τα Άστρα» του Άρη Κουβαρά

Τα επιμέρους  βραβεία της φετινής επιτροπής  που αποτελούταν από τους Γεωργία Σωτήρχου, Γιάννη Ζαφείρη, Δημήτρη Μαμιό, Μιχάλη Δημητρίου και Σίμο Κυπαρισσόπουλο απονεμήθηκαν ως εξής:

Βραβείο Σκηνοθεσίας: Thomas Künstler  για την ταινία «Ροζ Βουνό»

Βραβείο Σενάριου: Γιώργος Γεωργακόπουλος  για την ταινία «Θερμοκήπιο»

Βραβείο Α’ Ανδρικής Ερμηνείας : Σταύρος Τσουμάνης για την ταινία «Can You Water A Garden With Tears ?»

Βραβείο A’ Γυναικείας Ερμηνείας: Δέσποινα Κούρτη για την ταινία «Wings»

Στο Σπουδαστικό μέρος που πραγματοποιήθηκε τις δύο προηγούμενες μέρες σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Αθήνα το κοινό του Micro μ επέλεξε την ταινία «Ηλίθια Διλήμματα» των Μαριάννα Μποζαντζόγλου και Κατερίνας Ρουσιάκη ως Αγαπημένη Σπουδαστική Ταινία του Micro μ για το 2023 και δεύτερη αγαπημένη Σπουδαστική ταινία αναδείχθηκε το «Days Of A Lilac Summer» της Αριάδνης Αγγελικής Θυφρονίτου Λήτου. 

Τα Βραβεία και τα χρηματικά έπαθλα που δόθηκαν  στους νικητές του Διαγωνιστικού και του Σπουδαστικού είναι συνολικής αξίας 4.000 προσφορές της RGB studios, Της ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ Α.Ε. και της οργανωτικής ομάδας του φεστιβάλ και σαν στόχο έχουν να διευκολύνουν τις επόμενες  παραγωγές των κινηματογραφιστών

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω Links