ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κατέρριψαν και τρίτο άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο μέσα σε τρεις μέρες!

Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε ένα νέο “αντικείμενο” πάνω από τη λίμνη Χιούρον, ανακοίνωσαν το βράδυ της Κυριακής (12/02) δύο βουλευτές, το τελευταίο από τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα που έχουν θέσει τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά σε συναγερμό.

Αυτό το αντικείμενο, το τρίτο μέσα σε τρεις ημέρες, και το τέταρτο σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, “καταρρίφθηκε από πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Εθνοφρουράς”, έγραψε στο Twitter η Δημοκρατική Ελίσα Σλότκιν από το Μίσιγκαν, ενώ ο Ρεπουμπλικανός συνάδελφός της Τζακ Μπέργκμαν μίλησε για ένα “αντικείμενο (…) που παροπλίστηκε πάνω από τη λίμνη Χιούρον”.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν στο Reuters ότι ο στρατός κατέρριψε το αντικείμενο, αλλά αρνήθηκαν να πουν εάν έμοιαζε με το μεγάλο λευκό κινεζικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε στις 4 του μηνός.

“Σπουδαία δουλειά από όλους όσοι πραγματοποίησαν αυτήν την αποστολή”, έγραψε στο Twitter η βουλευτής Ελίσα Σλότκιν, η οποία εκπροσωπεί μια περιοχή στο Μίσιγκαν, κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

“Ο αμερικανικός λαός αξίζει πολύ περισσότερες απαντήσεις από αυτές που έχουμε”, έγραψε ο Μπέργκμαν στο Twitter, απηχώντας τα αυξανόμενα ερωτήματα στη χώρα και στους πολιτικούς σχετικά με αυτά τα γεγονότα.

Λίγο νωρίτερα, σε μήνυμά της στο Twitter, η Σλότκιν έγραψε ότι ο αμερικανικός στρατός παρακολουθεί “εξαιρετικά στενά” ένα αντικείμενο που εντοπίστηκε πάνω από τη λίμνη Χιούρον.

“Θα μάθουμε περισσότερα για το τι είναι αυτό τις επόμενες ημέρες, αλλά προς το παρόν, να είστε βέβαιοι ότι όλα τα μέρη έχουν εστιάσει με λέιζερ σε αυτό από τη στιγμή που διέσχισε τα νερά μας”, έγραψε η Δημοκρατική, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Εν τω μεταξύ, Καναδοί ερευνητές αναζητούν τα συντρίμμια ενός αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου που καταρρίφθηκε από αμερικανικό καταδιωκτικό πάνω από το έδαφος του Γιούκον το Σάββατο (11/02). “Ομάδες αποστολής ανάκτησης βρίσκονται στο σημείο, ψάχνουν να βρουν και να αναλύσουν το αντικείμενο”, δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό στους δημοσιογράφους.

Αυστηρά μέτρα από ΗΠΑ και Καναδά

Νωρίτερα την Κυριακή (12/02), ο εναέριος χώρος πάνω από τη λίμνη Μίσιγκαν στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισε προσωρινά για λόγους “εθνικής άμυνας”, ενώ λίγο αργότερα ξανάνοιξε, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).

“Η FAA έκλεισε για σύντομο χρονικό διάστημα ένα μέρος του εναερίου χώρου πάνω από τη λίμνη Μίσιγκαν για να υποστηρίξει τις δραστηριότητες του υπουργείου Άμυνας. Ο εναέριος χώρος ξανάνοιξε”, αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Το Σάββατο (11/02) ο εναέριος χώρος της αμερικανικής πολιτείας Μοντάνα είχε κλείσει προσωρινά, αλλά μαχητικό αεροσκάφος που απογειώθηκε εσπευσμένα για να ερευνήσει “ανωμαλία του ραντάρ”, δεν εντόπισε ιπτάμενο “αντικείμενο”, σύμφωνα με τον στρατό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι το πρώτο αντικείμενο που εντοπίστηκε επίσημα ήταν ένα μπαλόνι ελεγχόμενο από τον κινεζικό στρατό και αποτελούσε μέρος ενός στόλου που έστειλε το Πεκίνο σε περισσότερες από 40 χώρες σε πέντε ηπείρους για κατασκοπευτικούς σκοπούς.