ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Ενώπιον του εισαγγελέα ο 66χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από την νέα υπόθεση βιασμού κατά συρροή και μαστροπείας σε βάρος ανήλικου αγοριού στο Ηράκλειο.

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 66χρονο λυράρη, ο βασικός κατηγορούμενος στην ανατριχιαστική αυτή υπόθεση.

Υπενθυμίζεται, ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Εκτός από τον 66χρονο λυράρη στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και νοσοκομειακός γιατρός ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί. Μάλιστα, ο Υπουργός Υγείας ζήτησε από την Εισαγγελία τη δημοσιοποίηση του ονόματος του γιατρού με σκοπό να προχωρήσει στις απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες για την αποπομπή του από το νοσοκομείο όπου εργάζεται.

Παράλληλα, αναζητούνται τουλάχιστον δύο ακόμα άνδρες που φέρονται να κακοποίησαν σεξουαλικά το ανήλικο αγόρι ως “πελάτες” του 66χρονου μουσικού. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για άλλους 29 χρήστες πλατφορμών ή σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων ο μουσικός φέρεται να εξέδιδε το παιδί!

«Να ανοίξουν τα στόματα»

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση» είναι το μήνυμα της μητέρας του αγοριού μέσω του Cretalive. Όπως επισημαίνει η ίδια και οι δικηγόροι της οικογένειας αυτό που προέχει είναι η προστασία του παιδιού. Εμφανίζονται, ωστόσο, αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια σε όλο το βάθος και το εύρος της και να βρεθούν οι υπαίτιοι πίσω από τα κάγκελα. «Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου» υποστηρίζεται.