ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

“Ιστορίες που δεν λέγονται για το προσφυγικό” στο Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά

Στο Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά – Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

μουσείο τυπογραφίας

Το Μουσείο Τυπογραφίας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαίου), με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», επιλέγοντας να μιλήσει για το Προσφυγικό.

Στην εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου 20 Μαίου, στο αμφιθέατρο του Μουσείου, θα συμμετέχουν μαθητές σχολείων με κοινωνική προσφορά και ευαισθητοποίηση ως προς το προσφυγικό ζήτημα καθώς και εθελοντές, φορείς από κοινωνικές δομές αλληλεγγύης των Χανίων όπως o γιατρός Μανώλης Φραγκάκης, πρόεδρος του Κ.Ι.ΦΑΧ, ο Γιάννης Τσουκάτος μέλος του Κοινωνικού Στεκιού- Στεκιού Μεταναστών αλλά και η βραβευμένη για το διασωστικό έργο της στα νησιά, ναυγοσώστρια, υπεύθυνη της Σχολής Ναυαγοσωστικής Lifeguard Hellas – Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης, Μάνια Μπικώφ.

Συμμετέχουν παρουσιάζοντας τις δράσεις τους τα εξής σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων: 2ο Γυμνάσιο Χανίων, Λύκειο Σούδας, Λύκειο Βάμου. Στην συζήτηση θα συμμετέχουν επίσης τα σχολεία: Γυμνάσιο Σούδας και Γυμνάσιο Βάμου.

Θα ακολουθήσει διάλογος με τους μαθητές.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση.