Στην Αβάνα έφθασε ο Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Κούβα εδώ και 88 χρόνια.
«Πώς πάει Κούβα;» έγραψε ο Ομπάμα στο twitter, καθώς το προεδρικό αεροσκάφος προσγειωνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί, όπου τον υποδέχτηκε ο Κουβανός υπ. Εξωτερικών.
Αμέσως μετά, αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή, ο αμερικανός Πρόεδρος ξεναγήθηκε στην παλιά πόλη.
Κατά την επίσκεψή του ο Ομπάμα θα συναντήσει διαφωνούντες, ενώ έχει δεσμευθεί ότι θα μιλήσει για τα ανθρώπινα δικαιώματα με τον Ραούλ Κάστρο. Ωστόσο, δεν προβλέπεται να συναντηθεί με τον Φιντέλ Κάστρο.



![Σφοδρή επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά του υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Τσάφου κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας [βίντεο]](https://rethemnos.gr/wp-content/uploads/2026/04/maxresdefault-1-238x178.jpg)

