ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Σάλος με το δάσκαλο που ακύρωσε …τα Χριστούγεννα!

marco-parmaΣάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η αμφιλεγόμενη απόφαση του διευθυντή ενός σχολείου κοντά στο Μιλάνο να… θυσιάσει τα Χριστούγεννα στο βωμό της πολυπολιτισμικότητας, με φόντο και τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία.

Ο Μάρκο Πάρμα, διευθυντής του δημοτικού σχολείου και γυμνασίου Garofani της περιοχής Ροτσάνο εξαναγκάστηκε χθες σε παραίτηση, καθώς εξόργισε τους συμπολίτες του αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι που τον κάλεσε να… λογικευθεί. Ο 63χρονος εκπαιδευτικός είχε αποφασίσει την αναβολή της καθιερωμένης χορωδίας των Χριστουγέννων για να μη θιγεί, όπως είπε, «η ευαισθησία αλλόθρησκων μαθητών».

Συγκεκριμένα, ανέβαλε το ετήσιο κονσέρτο για τις 21 Ιανουαρίου, το μετονόμασε σε «πρόγραμμα χειμερινών τραγουδιών» και εξοστράκισε εντελώς το θρησκευτικό ρεπερτόριο. Στο σχολείο του, σημειωτέον, το 20% των μαθητών είναι μουσουλμάνοι. Οι μαθητές αυτοί είπε, δεν συμμετείχαν πέρυσι στο εορταστικό πρόγραμμα ή ακόμη χειρότερα αναγκάζονταν να κατέβουν από τη σκηνή, μετά από αίτημα των γονιών τους.

«Kόκκινο πανί» ήδη για κάποιους στην Καθολική Ιταλία, o Πάρμα τόνισε επίσης ότι αρνήθηκε την πρόταση δυο μητέρων «να διδάξουν χριστιανικά τραγούδια στο σύνολο των μαθητών». Λόγω του κακού κλίματος που δημιουργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ακύρωσε τους εορτασμούς.

Και κάπως έτσι η υπόθεση πήρε πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, οι γονείς των παιδιών διχάστηκαν και ακόμη και ο Ματέο Ρέντσι πήρε θέση, κάνοντας λόγο για «μεγάλο λάθος». «Αν πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο προωθεί την ενσωμάτωση και τη συνύπαρξη, θεωρώ ότι σφάλλει» δήλωσε στην κυριακάτικη «Corriere della Sera».

πηγή: e-typos.gr