ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ιταλός σχεδίασε και περπατά την «Κρητική Στράτα», από το ένα άκρο της Κρήτης στο άλλο!

luca-gianotti-kritiki-strata

Έχει έλθει 29 φορές στην Κρήτη και τέλος Απριλίου ξεκινά με άλλους να διασχίσει με τα πόδια τη διαδρομή. Θα επαναλάβει το εγχείρημα τον Οκτώβριο.

Είναι Ιταλός, έχει σπουδάσει Φιλοσοφία, αλλά το ενδιαφέρον του στην πράξη αποδείχτηκε το να επιχειρεί μεγάλες και δύσκολες διαδρομές ως πεζοπόρος. Από το 1992 έγινε οδηγός βουνού και τώρα επιχειρεί να υλοποιήσει στην Κρήτη τον περιπατητικό τουρισμό, το να διασχίσει δηλαδή κάποιος το νησί, από τη μια άκρη ως την άλλη, με τα πόδια μέσα σε περίπου 28 ημέρες!

Στην πραγματικότητα ο ίδιος έχει περπατήσει πολλές φορές, από τις 29 που έχει έλθει μέχρι τώρα στο νησί, τη διαδρομή από τη μια άκρη στην άλλη, το – θεωρητικά χαραγμένο- ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4. Μαζί με φίλους του έχει καταφέρει, από το 2010, να καθορίσουν και να σημάνουν την «Κρητική Στράτα» που έχει περίπου 500 χιλιόμετρα μήκος. Μάλιστα πρόσφατα εξέδωσε κι ένα σχετικό βιβλίο – χάρτη με τις διαδρομές, που περνούν από χωριά, οικισμούς κι όλη την κρητική φύση.

Ο χάρτης της «Κρητικής Στράτας»

Ο Luca Gianotti ήδη έχει προγραμματίσει 2 εκδρομές μέσα στο 2016, κι όποιος αντέξει! Η πρώτη ξεκίνησε στις 20 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 28 του ίδιου μήνα. Όπως σχεδιάζει, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διασχίζουν περίπου 20 χιλιόμετρα την ημέρα, μέσα στην «Κρητική Στράτα», ξεκινώντας από την παραλία της Κάτω Ζάκρου, στη Σητεία και κάνοντας τη διαδρομή προς τα δυτικά.

Το εγχείρημα θα επαναληφθεί στον Οκτώβριο, από τις 14 ως τις 23 του μήνα.Ο Gianotti με τον σύλλογο και τους εθελοντές του θα σχεδιάζει κάθε χρόνο τέτοιες επιμέρους διαδρομές, μέχρι να μπορέσει να ολοκληρωθεί η «Κρητική Στράτα»!

Το βιβλίο του Ιταλού Luca Gianotti για την «Κρητική Στράτα», με χάρτες, διαδρομές και άλλες πληροφορίες

ΠΗΓΗcandianews.gr