Κάηκε το hotspot της Μόριας στην Μυτιλήνη

μόρια μυτιλήνη

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε (;) το επεισοδιακό διήμερο στη Μυτιλήνη.

Μετά τις εντάσεις και τα επεισόδια που δημιούργησαν χρυσαυγίτες και άλλοι ακροδεξιοί, οργανώνοντας συγκεντρώσεις «αγανακτισμένων πολιτών», προπηλακίζοντας τον δήμαρχο και επιτιθέμενοι σε δημοσιογράφους, πρόσφυγες έβαλαν φωτιές σε όλον τον καταυλισμό.

μόρια μυτιλήνη

Η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε γύρω στις οχτώ το βράδυ όταν –σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες– στον καταυλισμό απλώθηκε η φήμη ότι λόγω των επεισοδίων που προηγήθηκαν θα ακολουθούσαν μαζικές απελάσεις.

Η φήμη ώθησε ομάδα προσφύγων να επιχειρήσει να κατέβει στην πόλη σε πορεία διαμαρτυρίας, κάτι που δεν επέτρεψε η αστυνομία, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να επανέλθουν στο στρατόπεδο, βάζοντας όμως φωτιές στα καταλύματα.

Η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτα μικρές και μεγάλες σκηνές. Μαζί με αυτές και τα υπάρχοντα των ανθρώπων που ζούσαν σε αυτές. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, ηλικιωμένοι, παιδιά και άνδρες που έτρεξαν να φύγουν από τη φωτιά με ό,τι ρούχα φορούσαν. Πολλοί από αυτούς ξυπόλητοι.

μόρια μυτιλήνη

Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Περίπου τα μεσάνυχτα οι φωτιές έσβησαν και, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή των ζημιών, καταστράφηκε περίπου το 60% των εγκαταστάσεων.

Όσοι από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ξαναμπήκαν μέσα στο hot spot δεν βρήκαν παρά μόνο τους «σκελετούς» των σκηνών τους, κάρβουνα, στάχτες και λάσπες από τα νερά της πυροσβεστικής.