ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Kαινοτομία & Τεχνολογία στην παραγωγή, ασφάλεια και ποιότητα των Κρητικών προϊόντων

Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (Π.Ε.Τ.Ε.Τ.), σε συνεργασία με τα Βιοερευνητικά και την Kappa Studies διοργανώνουν Εσπερίδα με θέμα «Kαινοτομία & Τεχνολογία στην παραγωγή, ασφάλεια και ποιότητα των Κρητικών προϊόντων”.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου στις 16.00, στον «Κήπο των Αισθήσεων», στις Μαλάδες.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

16:00- 16:30 Προσέλευση- Χαιρετισμοί

➡︎ Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος Π.Ε.Τ.Ε.Τ

➡︎ Δρ Αλέξανδρος Στεφανάκης, Πρόεδρος – Επιστημονικός Υπεύθυνος Βιοερευνητικών 

➡︎ Ιάσμη Καλαθάκη, Διευθύντρια Κappa Studies, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc

16:30- 16:45 Χαιρετισμοί Επισήμων

16:45- 17:15 1o τραπέζι συζήτησης 

«Παραγωγή τροφίμων – Ποιότητα & Ασφάλεια ως Εργαλεία Καινοτομίας» 

Συντονισμός: Γιάννα Μπαλαφούτη, Συντάκτρια Περιοδικού OLIVE και Olivemagazine.gr, Συνεργάτης MACC

➡︎ Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος Π.Ε.Τ.Ε.Τ, Διευθυντής Eργοστασίου & R&D Λάβδας ΑE

➡︎ Δρ Αλέξανδρος Στεφανάκης, Πρόεδρος – Επιστημονικά Υπεύθυνος Βιοερευνητικών

➡︎ Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Διευθύντρια Γραφείου Καινοτομίας – Αμερικανική Γεωργική Σχολή 

➡︎ Σπύρος Μπαλαντίνος, Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας Τυροκομικά “Μπαλαντίνος”, Πρόεδρος Τυροκόμων Νομού Χανίων

➡︎Αλέξανδρος Μαρκαντωνάκης, Συντονιστής Cluster «Γεύσεις από την Κρήτη – Delights of Crete»

17:15- 17:30 Eρωτήσεις κοινού

17:30: 18:00 2o τραπέζι συζήτησης

«Ασφάλεια & Υγιεινή στη Μαζική Εστίαση» 

Συντονισμός: Αναστασία Στεφανάκη, Τεχνολόγος Τροφίμων, Υπεύθυνη τμήματος Μελετών Βιοερευνητικών

➡︎Παναγιώτης Μανιατέας, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc, Γεν. Γραμματέας Π.Ε.Τ.Ε.Τ.

➡︎Λυγεράκης Μιχάλης, Τεχνολόγος Τροφίμων ΕΦΕΤ

➡︎Μαρία Αντωνακάκη – Χαλβατζή, Πρόεδρος Επισιτιστών Νομού Ηρακλείου

➡︎Δρ Nικόλαος Βουτζουράκης, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υπεύθυνος Ποιότητας Βιοερευνητικών

➡︎Δημήτρης Παπαναγιώτου, General F&B Manager, Sapounakis Group Hotels

➡︎Uxue Azpiroz Lasarte, Διευθύντρια Γραφείου Κρήτης, Υπεύθυνη Τομέα Τουρισμού και Βιωσιμότητας TÜV HELLAS – TÜV NORD

18:00- 18:15 Ερωτήσεις κοινού

18.15-18.45 Διάλειμμα γευσιγνωσία κρητικών τυριών

18:45- 19:15 3ο τραπέζι συζήτησης 

«Ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής: Ο ρόλος της τεχνολογίας στα Κρητικά Προϊόντα Αγροδιατροφής»

Συντονισμός: Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά, CEO Noema Solutions, Συνεργάτης MACC

➡︎Νίκος Ψιλάκης, Συγγραφέας

➡︎Ιάσμη Καλαθάκη, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc, Διευθύντρια Kappa Studies

➡︎Αναστάσιος Παπαδάκης, Executive Chef, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης

➡︎Ευαγγελία Τζώρτζη, Διευθύντρια Marketing, Βιομηχανία Προϊόντων Ζύμης Κουκλινός 

➡︎Αθανασία Αντωνίου, Γεωπόνος – Τεχνολόγος Τροφίμων, Ειδική Γραμματέας Π.Ε.Τ.Ε.Τ.

19:15- 19:30 Ερωτήσεις κοινού

Κλείσιμο Εσπερίδας

Οργάνωση – Συντονισμός Mediterranean Agrofood Competence Center MACC