ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ρέθυμνο: Απόψε ξεκινάει η έκθεση του Χάρη Κακαρούχα στο γραφικό σοκάκι της Κορνάρου

Απόψε ξεκινάει η έκθεση του βραβευμένου φωτογράφου Χάρη Κακαρούχα στην οδό Κορνάρου που θα διαρκέσει από 16/7 έως 22-7 σε διοργάνωση των Μαθημάτων Φωτογραφίας Ρεθύμνου. Η έκθεση αποτελείται από 25 έργα εκτυπωμένα σε μεγάλες διαστάσεις από την νέα δουλειά του καλλιτέχνη.

Την Τρίτη 17/7 στις 21:00 θα έχουμε μαζί μας τον φωτογράφο ο οποίος θα παρουσιάσει σε προβολή-παρουσίαση μια συνολική αποτίμηση από την ως τώρα φωτογραφική του πορεία.Θα είναι μια ευκαιρία για το κοινό να απολαύσει τις φωτογραφίες του Κακαρούχα και να συνομιλήσει με τον καλλιτέχνη.

Η προβολή στον υπαίθριο χώρο της Κορνάρου “θα γίνει υπό το φως των αστεριών και τους ήχους των ανυποψίαστων περιπατητών…”

Το βιογραφικό του Χάρη Κακαρούχα:

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακό στη Θεωρία του Χρώματος και την Οπτική Αντίληψη στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, ενώ έχει και διδακτορικό δίπλωμα στη Φωτογραφία από το Πανεπιστήμιο του Derby. Σπούδασε επίσης διαφορετικούς τρόπους θεραπείας μέσω της τέχνης στο Voicing Institute, Puna multiversity, όπως και άλλες πρακτικές σύγχρονης φυσικής ψυχοθεραπείας.

Το φωτογραφικό του έργο έχει δημοσιοποιηθεί σε διάφορα περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το 1997, οι εκδόσεις Photohoros δημοσίευσαν το φωτογραφικό του βιβλίο με τίτλο “On the timelines” και το 2003 οι εκδόσεις Άπειρον εξέδωσαν το βιβλίο του “Suspended time A Cuban portrait”. Το ίδιο βιβλίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις Dewi Lewis Publishing Μεγάλη Βρετανία, Peliti Associati Ιταλία, Edition Braus Γερμανία, Actes Sud Γαλλία και Lunwerg Editiones Ισπανία. Αυτό το βιβλίο βραβεύτηκε με το βραβείο «Μύλος» το 2004, ως το βιβλίο τέχνης της χρονιάς στην Ελλάδα. Επίσης, βραβεύτηκε με το Βραβείο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων για τη φωτογραφία το 2003 και με το βραβείο Schweppes φωτογραφικό πορτραίτο το 2003. Μέρος της δουλειάς του ανήκει σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Παραδίδει μαθήματα φωτογραφίας. www.hariskakarouhas.com.

Τελειώνοντας η έκθεση του Κακαρούχα στην Κορνάρου θα πάει στην Αγία Σοφία όπου θα ξαναεκτεθεί από 26/7 έως 2/8 και την θέση της στον εκθεσιακό χώρο της Κορνάρου θα διαδεχτεί η φωτογραφική έκθεση του Σπύρου Ζερβουδάκη.