ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Νεκρή 87χρονη στη Μαγνησία – Πλημμύρες και εκκενώσεις χωριών σε Καρδίτσα και Φθιώτιδα

Για δεύτερη ημέρα μαίνεται η κακοκαιρία Daniel η οποία μετά από όσα συνέβησαν χθες, Τρίτη, στον Βόλο, σήμερα έχει επηρεάσει περισσότερες περιοχές της επικράτειας με το μεγαλύτερο χτύπημα να δέχονται Καρδίτσα, Φθιώτιδα και Εύβοια.

Όπως έγινε γνωστό μάλιστα λίγο μετά τις 10:30 από την Πυροσβεστική μια 87χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην περιοχή Πάλτση στη Μαγνησία με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε σε έναν σωρό από ξύλα.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχουν προκληθεί πλημμυρικά φαινόμενα υποχρεώνοντας τις αρχές να προχωρήσουν σε εκκενώσεις χωριών ενώ χρειάστηκε να διακοπεί και η κυκλοφορία σε ένα τμήμα της εθνικής οδού Λάρισας-Καρδίτσας.

Ειδικά για την Σοφιάδα όπου ζητήθηκε η εκκένωση της η πρόσβαση προς το χωριό έχει διακοπεί και η προσέγγιση της ΕΜΑΚ, για να απομακρύνουν τους περιπου 200 κατοίκους του χωριού γίνεται μόνο με βάρκες.

Δείτε βίντεο από την περιοχή Σοφιάδα στη Φθιώτιδα που πλημύρισε:

Η μετακίνηση της καταιγίδας δυτικότερα, από τον νομό Μαγνησίας προς την Καρδίτσα, έχει μεταφέρει τα προβλήματα στο οροπέδιο του Δομοκού στη Φθιώτιδα, ενώ παράλληλα σημαντικά προβλήματα σημειώνονται στην ανατολική και βόρεια πλευρά της Εύβοιας.