ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Περισσότεροι από 7.000 κεραυνοί – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες

ο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας καθώς και τα νησιά του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου πλήττονται από την κακοκαιρία «Daniel», η οποία συνοδεύεται από καταιγίδες και προβλήματα.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, την έντονη κεραυνική δραστηριότητα η οποία συνοδεύει την προέλαση της κακοκαιρίας, κατέγραψε το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο μέτρησε περισσότερους από 7.000 κεραυνούς, έως το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 18:30, καταγράφηκε στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 103 χιλιοστά.

Οι σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής:

Σύμφωνα με τον πίνακα που δίνει στη δημοσιότητα το meteo.gr, τα μεγαλύτερη ύψη βροχής, εκτός από τη Ζαγορά, εντοπίζονται σε Φθιώτιδα, Μαγνησία και Εύβοια.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη επίσης σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα.

Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών να περιορίσουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι βροχές και οι καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, θα έχουν ένταση, αλλά και διάρκεια, με αποτέλεσμα τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής στις προαναφερόμενες περιοχές, ικανά να δημιουργήσουν κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα.