ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Βιβλική καταστροφή στον Παλαμά Καρδίτσας!

Τις πληγές της από την κακοκαιρία Daniel μετρά η χώρα, ενώ ένα δεύτερο κύμα βρίσκεται προ των πυλών. 

Ισχυρή βροχόπτωση και κεραυνοί στην Αθήνα, με πολλά προβλήματα να δημιουργούνται στους δρόμους της πόλης. Κλειστή η εθνική από Λαμία μέχρι Κατερίνη.

“Πνίγηκαν” Πήλιο, Βόλος, Λάρισα και Θεσσαλικός κάμπος, χωρίς ρεύμα και νερό κάτοικοι πολλών περιοχών.

Πλημμύρισε ο Παλαμάς Καρδίτσας – Κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους

Σε πολλά χωριά στο δήμο Παλαμά οι άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια. Έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

Παρά τις εκκλήσεις, κανένας δεν έχει προσφέρει καμία απολύτως βοήθεια στην περιοχή του Παλαμά Καρδίτσας, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι. Όπως σημειώνουν, η Πυροσβεστική δεν το σηκώνει και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ή οδηγία από τον Δήμο.

Δήμαρχος Παλαμά: “Ο δήμος μας σήμερα πέθανε”

Συγκλονίζει ο δήμαρχος Παλαμά, ο οποίος καταγγέλλει ότι πολλά σπίτια βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα στις λάσπες και το νερό, ενώ από χθες δεν έχει υπάρξει κάποια βοήθεια στην περιοχή. 

Κατεστραμμένο το οδικό δίκτυο του Πηλίου

Βιβλικές είναι οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο του Πηλίου, με σειρά από χωριά να είναι αποκλεισμένα. Κανείς δεν μπορεί να κινηθεί προς το Νότιο Πήλιο όπου έπεσε γέφυρα στην Μπούφα ενώ έχουν κλείσει και δρόμοι από κατολισθήσεις σε εκατοντάδες σημεία.

Χάος επικρατεί στη Μηλίνα, στο Χόρτο, στα Καλά Νερά, στον Πλατανιά, στην Αφησσο, στα Ανω και Κάτω Λεχώνια στην κατεύθυνση προς το Νότιο Πήλιο που έχουν χαθεί δρόμοι,σπίτια και αυτοκίνητα και είναι αδύνατη η επικοινωνία και η χερσαία προσέγγιση.

Ανάλογες εικόνες υπάρχουν και στο Ανατολικό Πήλιο με χειρότερα πληγείσες περιοχές τον Αγιο Ιωάννη, το Παπά Νερό και το Χορευτό, τη Ζαγορά και την Τσαγκαράδα. Μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί και η Μακρυνίτσα όπου μεγάλες ποσότητες νερού παρέσυραν σπίτια και αυτοκίνητα από το πάρκινγκ στη Μπράνη.

Συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις και οι τοπικές καταιγίδες

Συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις και οι τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα κυρίως της ηπειρωτικής χώρας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα (από τα μεσάνυχτα ως τις 8.30 π.μ.) να καταγράφονται σε Θεσσαλία και Ήπειρο.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής σημειώθηκε στην Καλαμπάκα με 85 mm. Ακολουθούν το Μέτσοβο (61), ο Νέσσωνας Τεμπών (56), οι Γόννοι Τεμπών (51) και τα Τρίκαλα (47).

Συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας

Παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μαγνησία, ενώ τα φαινόμενα συνεχίζονται με σφοδρότητα στην περιοχή

Υπερχείλισε το ποτάμι στα Τρίκαλα

Από τα ξημερώματα έσπασαν τα ποτάμια, υπερχείλισε σε όλο του το μήκος ο Ληθαίος, o ποταμός που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων και ξεχειλίζει προς γειτονιές της πόλης.

Βόλος: Ομάδα σπηλαιολόγων στις έρευνες για τον 42χρονο που αγνοείται

Ομάδα σπηλαιολόγων με επικεφαλής τον καθηγητή Μάρκο Βαξεβανόπουλο, συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του 42χρονου που αγνοείται στο Βόλο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του Ο κ. Βαξεβανόπουλος σύμφωνα με το magnesianews.gr, “η φόρμα του φίλου μου βρέθηκε στην έξοδο του φρεατίου στη γέφυρα του περιφερειακού. Όσοι και όσες ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα σας ευχαριστώ. Ας κάνουμε μικρές ομάδες και άμεσα ας ψάξουμε στα ανάντι και στα κατάντι. Ομάδα σπηλαιολόγων θα ψάξουμε μέσα στο φρεάτιο”.

Κατέρρευσε η κρεμαστή γέφυρα στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου,  αναφέρουν κάτοικοι

Κάτοικοι της περιοχής ζητούν επανειλημμένα βοήθεια μέσω των social media για την κατάσταση στον Άγιο Ιωάννη, με το νερό να έχει πλημμυρίσει τα πάντα. Όπως αναφέρουν, κατέρρευσε και η κρεμαστή γέφυρα.

Αναβάλει την επίσκεψή του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θα μεταβεί στις 11:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καθώς δε η κακοκαιρία Daniel σαρώνει ιδίως τη Θεσσαλία και η κατάσταση στην Καρδίτσα είναι κρίσιμη, μετά και τις καταστροφές με νεκρούς στο Πήλιο, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να αναβληθεί.