ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Κακοκαιρία: Πως λειτουργούν σε Κρήτη και Αττική τα σχολεία, τα καταστήματα, οι courier, τα delivery και οι τράπεζες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για την περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα ακόλουθα:

Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου

Τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση, (η οποία θα γίνει τις πρωινές ώρες, πλην των εσπερινών), θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

Ειδικά για τον Δήμο Ρεθύμνου η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ισχύει μόνο για σήμερα καθώς την Παρασκευή οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους. Το ίδιο ισχύει και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, αφού η απόφαση του υπουργείου για τηλεκπαίδευση ισχύει μόνο για όσους δήμους ανακοίνωσαν την παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων λόγω κακοκαιρίας.

Κατά το ίδιο διάστημα αναστέλλονται οι εργασίες όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών.

Μόνο για σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου

Υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.


Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο, θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό σήμερα, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει, συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα.

Πώς θα λειτουργήσουν οι εφορίες

Oι ΔΟΥ Κηφισιάς, Ψυχικού, Παλλήνης, Χολαργού, Αμαρουσίου και ΙΒ Αθηνών σήμερα 27/1 ανοίγουν για το κοινό από τις 10:00 π.μ., με μειωμένο προσωπικό, λόγω προβλημάτων προσέλευσης.

Οι υπόλοιπες ΔΟΥ και Τελωνεία που επίσης εδρεύουν σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία θα λειτουργήσουν με πλήρες ωράριο αλλά επίσης με μειωμένο προσωπικό οπότε συνιστάται προς τους πολίτες η μείωση των επισκέψεων εάν δεν συντρέχει εξαιρετικά επείγων λόγος.