ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς & γιορτινή ατμόσφαιρα στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης

Με μελωδίες από τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς γέμισε το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, όπου η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή και τα στελέχη των Υπηρεσιών υποδέχτηκαν τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και αντιπροσωπεία από την Τοπική Κοινότητα Γερανίου και αντάλλαξαν ευχές για υγεία και ευημερία το νέο χρόνο.

Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλε τα Παραδοσιακά Κρητικά Κάλαντα με τη συνοδεία λύρας και χόρεψε συρτό. Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης καλωσόρισε τα μέλη του Ομίλου, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποτελεί εδώ και δεκαετίες έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της Κρήτης, εντός και εκτός συνόρων. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, κ. Γιάννης Πετράκης, με τη σειρά του ευχαρίστησε την κα Λιονή για τη διαχρονική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στις δραστηριότητες του Ομίλου, της αφιέρωσε μια μαντινάδα και της δώρισε με την ευκαιρία το επετειακό ημερολόγιο του Ομίλου.

Τη σκυτάλη πήρε η πολυμελής αντιπροσωπεία του Γερανίου, αποτελούμενη από το απερχόμενο και το νέο προεδρείο της Τοπικής Κοινότητας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερανίου, το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Γερανίου και την ποδοσφαιρική ομάδα «Ποσειδών Γερανίου». Η κα Λιονή ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους παρευρισκόμενους ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία, καλή πρόοδο στους μαθητές και καλές επιτυχίες στους αθλητές, ευχαριστώντας τους παράλληλα για τα δώρα που της προσέφεραν.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερανίου, κ. Γιώργος Νικολακάκης ευχήθηκε εκ μέρους όλων καλή χρονιά στην Αντιπεριφερειάρχη και το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης εκφράζοντας τις ευχαριστίες στην Περιφέρεια Κρήτης για την υποστήριξη που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην Τοπική Κοινότητα Γερανίου, στις δράσεις των πολιτιστικών – αθλητικών σωματείων και στη σχολική κοινότητα της περιοχής με την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Γερανίου.

 Η Μπάντα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου έκανε χτες την καθιερωμένη επίσκεψή της στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης για τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.