ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1943»: Aπό την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο «CINELAND ΠΑΝΤΕΛΗΣ»

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Νικόλα Δημητρόπουλου ξεκινάει να προβάλλεται από την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο «CINELAND ΠΑΝΤΕΛΗΣ», σε δύο προβολές, καθημερινά: 20.00 και 22.10, το Σάββατο: 20.30 και 22.30.

Βασισμένη σε αληθινές μαρτυρίες, αλλά και με στοιχεία μυθοπλασίας, η ταινία εξιστορεί τα γεγονότα του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων από τις κατοχικές δυνάμεις το Δεκέμβριο του 1943.

Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

Το σενάριο υπογράφει ο Δημήτριος Κατσαντώνης, τη σκηνοθεσία ο Νικόλας Δημητρόπουλος και την μουσική ο Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος. Τις κομμώσεις επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Σαββάκης («Ευτυχία») και το μοντάζ ο Γιάννης Χαλκιαδάκης («Μια μέλισσα τον Αύγουστο», «Το μικρό ψάρι», «Καλά Κρυμμένα Μυστικά, Αθανασία»), αμφότεροι με καταγωγή από το Ρέθυμνο.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Μαξ Φον Σίντοφ, στον τελευταίο ρόλο της καριέρας του και οι Άστριντ Ρος, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Μάρτιν Λάερ, Άλις Κρίγκε, Τόμας Αράνα, Γιώργος Βογιατζής, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλής, Μαρία Αλιφέρη, Θάνος Τοκάκης, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Πέπη Μοσχοβάκου.

Για περισσότερες πληροφορίες, αγορά εισιτηρίων και πληροφορίες εισόδου, επισκεφθείτε τη σελίδα www.cinelandpantelis.gr.