ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Kάλεσμα για δημιουργία Λέσχης Ανάγνωσης από τις «Παράξενες Μέρες»

Οι εκδόσεις «Παράξενες Μέρες» προσκαλούν τους Ρεθυμνιώτες και τις Ρεθυμνιώτισες που αγαπούν τη λογοτεχνία για τη δημιουργία μιας Λέσχης Ανάγνωσης και Συγγραφής.

Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε μια χρήσιμη και ανέξοδη δημιουργική απασχόληση στους συμπολίτες μας κάθε ηλικίας και να βοηθήσουμε στη διάδοση της ανάγνωσης και της συγγραφής μέσα από μια Λέσχη που πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη στο Ρέθυμνο.

Ελάτε να μιλήσουμε για σύγχρονη και κλασική, ελληνική και ξένη λογοτεχνία! Επίσης να συζητήσουμε για τη συγγραφή και αν όλα πάνε καλά να εκδώσουμε ένα βιβλίο με τα κείμενά σας!

Λόγω των συνθηκών οι πρώτες «συναντήσεις» μας θα είναι μέσω ίντερνετ, με σκοπό αργότερα όταν θα το επιτρέψουν οι περιστάσεις να γίνονται δύο συναντήσεις κάθε μήνα. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με φορείς της πόλης για το χώρο φιλοξενίας, στο διάστημα όμως που θα μεσολαβήσει ως τότε θα έχουμε όλο τον καιρό να συζητήσουμε μαζί σας για το πρόγραμμα και τις δυνατότητες που μπορεί να μας προσφέρει μια Λέσχη Ανάγνωσης.

Η Λέσχη θα λειτουργεί δωρεάν. Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας με ένα email στην ηλεκτρονική διεύθυνση strangedaysbooks@gmail.com

Σας περιμένουμε!

Οι Παράξενες Μέρες είναι μια κοινωνική συνεταιριστική ομάδα για τις εκδόσεις με έδρα το Ρέθυμνο. Την άνοιξη του 2021 συμπληρώσαμε 100 τίτλους βιβλίων σε οκτώ χρόνια ζωής.  Διοργανώνουμε κάθε χρόνο το Φεστιβάλ της Άμμου, το διαδικτυακό Εργαστήρι Συγγραφής «Γράφουμε ιστορίες» και (σε συνεργασία με το περιοδικό eyelands.gr) τα Eyelands Book Awards -τα μοναδικά διεθνή βραβεία βιβλίου με έδρα την Ελλάδα. Το 2019 οι Παράξενες Μέρες ήταν ο μοναδικός εκδοτικός οίκος στην Ελλάδα που πήρε την έγκριση για το μεταφραστικό πρόγραμμα «Παράξενες Μέρες στην Ευρώπη» από την υπηρεσία Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι παράξενες μέρες έχουν επιτύχει να αναγνωριστούν ως ένας εκδοτικός οίκος που εκπροσωπεί επάξια την περιφέρεια και δη την «πόλη των γραμμάτων». Το έργο μας έχει επαινεθεί επανειλημμένα όλα αυτά τα χρόνια από έντυπα και ιστοσελίδες στο χώρο του βιβλίου. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας μας με στόχο πάντα να αναδείξουμε νέες φωνές στο χώρο του βιβλίου αλλά και να υπηρετήσουμε την τέχνη της γραφής με όλες μας τις δυνάμεις. Στο πλαίσιο αυτό και έπειτα από το Εργαστήρι Δημιουργικής γραφής που είχαμε διοργανώσει πριν από μερικά χρόνια στο Ρέθυμνο, το λογοτεχνικό φεστιβάλ της Άμμου που οργανώσαμε και παρουσιάσαμε στο Ρέθυμνο το καλοκαίρι του 2021 σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μια νέα Λέσχη Ανάγνωσης που πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη για τους φίλους της λογοτεχνίας στην πόλη μας.