Την Τέταρτη 24 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συνδικαλιστών και εργαζομένων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ύστερα από πρόσκληση του συνδικάτου μας για την οργάνωση της απεργίας στις 14 Νοέμβρη.

Στη σύσκεψη από τους ομιλητές εκφράστηκε η ανάγκη να δοθεί αποφασιστική απάντηση σε εργοδοσία και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζουν από κοινού με αμείωτη ένταση την αντιλαϊκή επίθεση.

Η εφαρμογή του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση για τον ορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με την “αντοχή και τους δείκτες της οικονομίας”, το νέο πετσόκομμα στο εισόδημα των εργαζομένων από τη μείωση του αφορολόγητου, η μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο για το αιματοκύλισμα των λαών δεν αφήνουν περιθώρια για κανέναν εφησυχασμό.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν απέναντι στις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Είδη δεκάδες εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, εκατοντάδες σωματεία έχουν πάρει αποφάσεις για την συμμετοχή τους στην απεργία.

Με βάση τα παραπάνω το Συνδικάτο Οικοδόμων  καταγγέλει την μέχρι τώρα στάση της πλειοψηφούσας Παράταξης της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που “σαμποτάρει” τον αγώνα, στην ίδια απεργοσπαστική γραμμή που χαράζει τόσο καιρό η ΓΣΕΕ. Απαιτούμε να συνεδριάσει άμεσα το ΔΣ με θέμα την προκήρυξη απεργίας στις 14 Νοέμβρη και να αποφασίσει τη συμμετοχή σε αυτήν. Αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνουμε αντίστοιχα στα υπόλοιπα πρωτοβάθμια Εργατικά Σωματεία του Νομού μας.

Με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων» να διεκδικήσουμε:

* Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.

* Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

* Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

* Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

* Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.

* Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!

* Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

* Υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

* Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν

έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

Στις 14 Νοέμβρη κανείς στη δουλειά. Παίρνουμε μέτρα για την επιτυχία της απεργίας. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Απεργιακή Συγκέντρωση

10.00 π.μ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ