ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Κάλεσμα σε παγκρήτιο συντονισμό δράσεων για τη δημόσια υγεία

Καλούμε σε κοινή συνάντηση φορείς εργαζομένων στην υγεία από όλη την Κρήτη, οργανώσεις και τοπικά κινήματα, το Σάββατο 18/11 στις 12μμ στον Κοινωνικό χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού Μονής Αγκαράθου 9 & Κοσμά Ζώτου 2. 

Έχει εκφραστεί η αγωνία όλων μας για το ντόμινο κατάρρευσης των νοσοκομείων της Κρήτης, αρχής γενομένης από τα περιφερειακά, η κρίσιμη κατάσταση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και η τεράστια επιβάρυνση του ΠΑΓΝΗ. 

Γνωρίζουμε ότι αυτή η λαίλαπα σαρώνει όλη την Ελλάδα. 

Γνωρίζουμε επίσης ότι πρόκειται για τη γνωστή συγκεκριμένη στρατηγική της υποβάθμισης του δημόσιου πριν την τελική παραχώρησή του στους ιδιώτες.

 Το γεγονός ότι ζούμε σε νησί με δυσκολία στη διασύνδεση και συγκοινωνία είναι ένα μειονέκτημα που μπορεί να γίνει προτέρημα. Η σχετική απομόνωση και η σφιχτή αλληλοεξάρτηση των νοσοκομείων μπορεί να οδηγήσει πιο εύκολα σε συσπείρωση για την περίσωσή τους. 

Κεντρικός στόχος αυτής της συνάντησης είναι η συσπείρωση των δυνάμεων στο νησί και η δημιουργία ενός παγκρήτιου συντονιστικού για την υγεία. 

Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε τη μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων της Σητείας την Τετάρτη στις 10:00 πμ στο Ηράκλειο στην 7η ΥΠΕ και προσδοκούμε στην ενοποίηση του αγώνα.

Συντονιστικό Ηρακλείου για την υγεία «Ομάδα για την Άλλη Υγεία»