ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Κάλεσμα σε Πορεία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Σχεδόν δύο μήνες τώρα συντελείται δίπλα μας μια γενοκτονία. Τα κράτη της πολιτισμένης δύσης όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά, αντίθετα, υπερμάχονται το δικαίωμα του Ισραήλ στην δήθεν αυτοάμυνα, προσποιούμενα υποκριτικά ότι η ιστορία ξεκινά στις 7 Οκτώβρη. Ο κύκλος της βίας όμως δεν είναι κάτι καινούριο για την περιοχή. Ξεκινά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και είναι γνήσιο προϊόν της ανάδυσης των εθνών-κρατών και της αποικιοκρατίας τα όποια έχουν θέσει τα θεμέλια και της σημερινής κατάστασης που δεν είναι άλλο από ένα κυρίαρχο έθνος-κράτος που ορίζει την μοίρα όλων.

Εντωμεταξύ, από τις οθόνες μας παρακολουθούμε το δράμα να κορυφώνεται. Χιλιάδες εγκλωβισμένοι άμαχοι –χιλιάδες παιδιά ανάμεσά τους!-
σκοτώνονται, εκατομμύρια εκτοπίζονται, ανθρωπιστικές πομπές χτυπιούνται, δημοσιογράφοι και ξένοι ανταποκριτές δολοφονούνται. Σχολεία, νοσοκομεία και προσφυγικοί καταυλισμοί βομβαρδίζονται, τα νοσοκομεία αδυνατούν να περιθάλψουν τους τραυματίες, βασικές υποδομές έχουν βγει εκτός λειτουργίας, υπάρχουν ελλείψεις σε καύσιμα, νερό, τρόφιμα κι υγειονομικό υλικό, επιδημίες εξαπλώνονται, η πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας είναι απόλυτα ελεγχόμενη από το Ισραήλ και καθίσταται αδύνατη.

Για τα δυτικά ΜΜΕ όλα αυτά είναι αποδεκτά ως παράπλευρες απώλειες στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Για την ανθρωπότητα είναι εγκλήματα πολέμου και στη σημερινή εποχή δεν έχουμε την πολυτέλεια να ισχυριζόμαστε ότι δεν γνωρίζαμε. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από εκβιαστικά δίπολα και να παρακολουθούμε σιωπηλοί την εξολόθρευση ενός λαού ως την τελική λύση. Η εμπειρία του ολοκαυτώματος δεν μας επιτρέπει ξανά ένα τέτοιο ατόπημα.

Έως τότε ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των Παλαιστινίων μέχρι την Λευτεριά.

ΠΟΡΕΙΑ Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 – 11:00 Πλατεία Λιονταριών

*Στο τέλος της πορείας, στην οδό Δικαιοσύνης, θα διοργανώσουμε μια δράση αλληλεγγύης, κατά την οποία θα σταθούμε μέσα σε πλαίσια γραμμάτων που θα σχηματίζουν την φράση Stop the Genocide in Palestine. Αυτή θα καταγράφει άνωθεν με drone, με σκοπό να προσπαθήσουμε να σπάσουμε τους μηντιακούς φραγμούς που έχουν επιβληθεί και να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης από την πόλη του Ηρακλείου.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό