ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Kάλεσμα στο «10ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας»

10ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας / Κυριακή 4 Αυγούστου στην Πολυθέα Πεδιάδας  

H γευστική παράδοση της Κρήτης, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού μας, αποτελούν το σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

Σήμερα, μετά από πολλά φεστιβάλ, πολλή εθελοντική δουλειά, πολλές διαδρομές, πολλές συμμετοχές σε διοργανώσεις συλλόγων και φορέων που υπηρετούν τις ίδιες αρχές και αξίες με εμάς, πολλές και γόνιμες συνεργασίες, για την καταγραφή, ανάδειξη και προβολή της αυθεντικής Κρητικής Κουζίνας και των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων, συνέδρια – ημερίδες- συνεντεύξεις – παρουσιάσεις και ένα βιβλίο, ξεκινάμε τις ετοιμασίες για το «10ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας», την μεγαλύτερη γιορτή γαστρονομίας της Κρήτης.

Το «10ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας», το ετήσιο αντάμωμα των συλλόγων, προγραμματίζετε για την Κυριακή 04 Αυγούστου 2024 στην Πολυθέα Πεδιάδας, με τη συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυθέας, την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας – Τμήμα Πολιτισμού, του Τοπικού Συμβουλίου και της Ενορίας Πολυθέας.

Καλούμε όλους τους Πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της Κρήτης, να δηλώσουν συμμετοχή στο  Φεστιβάλ και να παρουσιάσουν αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές με τοπικά και εποχιακά προϊόντα.

Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ, στηρίζει και ενισχύει την κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή της αυθεντικής κρητικής κουζίνας και των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων.

Η προθεσμία για την δήλωση συμμετοχής είναι μέχρι 30 Ιουνίου 2024.

Η συμμετοχή των συλλόγων και των φορέων είναι δωρεάν.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειαστείτε.

Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908863716

e-mail: cretancuisinefestival@gmail.com

Λένα Ηγουμενάκη, Πρόεδρος του ΦΕ.Κ.Κ.