ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κάλεσμα στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Δημαρχείο Ρεθύμνου

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε – Ρωσίας

Η απαράδεκτη εισβολή της καπιταλιστικής Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας είναι η αρχή ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για καιρό εξαιτίας της έντασης και του αδίστακτου ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ- ΕΕ- Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο, για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Έναν σκληρό ανταγωνισμό που οδηγεί σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ευρώπη, 23 χρόνια μετά τη Γιουγκοσλαβία.

Οι πολεμικές εξελίξεις, η αιματοχυσία και οι βομβαρδισμοί  που έπονται της διπλωματίας και των προσωρινών συμβιβασμών, γίνονται  για  το ποιος θα έχει το πάνω χέρι  στην παραγωγή και μεταφορά ενέργειας, ποια ιμπεριαλιστικά κράτη και οργανισμοί θα αποκτήσουν τον έλεγχο για λογαριασμό των μονοπωλίων.

Το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα είναι αυτό που γεννάει πολέμους φτώχεια προσφυγιά. Σχεδιασμένα για πάνω από 30 χρόνια οπλίζουν με μίσος τον ένα λαό απέναντι στον άλλον, λαούς που ζούσαν για δεκαετίες αδελφωμένοι, προκειμένου να συνεχίσουν να μετρούν κέρδη μια χούφτα πολυεθνικές.

Η πολεμική αντιπαράθεση στην Ουκρανία όμως δεν αφορά μόνο τους δυο λαούς. Αφορά όλους τους λαούς, την εργατική τάξη όλου του κόσμου γιατί οι αιτίες που αιματοκύλησαν και δολοφονούν τους λαούς στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, στη Λατινική Αμερική κρύβονται και σήμερα πίσω από την απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η μετατροπή της Ελλάδας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, σε  μια απέραντη  ΝΑΤΟϊκή βάση και κόμβος μεταφοράς στρατιωτικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη, βάζει στο στόχαστρο και τον λαό μας.

Τα διλήμματα για να συνταχτούμε πότε με τον έναν και πότε με τον άλλο πόλο, αν δηλαδή θα στηρίζουμε τη Ρωσία ή τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., όχι μόνο δεν λύνουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την ακρίβεια και την πανδημία, αλλά τα μεγεθύνουν.

Ο λαός μας μετρά πανάκριβα τις αρνητικές συνέπειες από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αέριου, ο κίνδυνος να εκτιναχτούν οι τιμές στο ρεύμα και στα καύσιμα είναι πολύ μεγάλος. Την ίδια στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει το λαϊκό εισόδημα και τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να δαπανά πάνω από 5 δις ευρώ το χρόνο, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση της άμυνας της χώρας αλλά αξιοποιούνται για τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που αιματοκυλούν ολόκληρους λαούς.

Τα συμφέροντα του λαού μας όχι μόνο δε βρίσκονται στην βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, αλλά στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς.

Τα συνδικάτα και η εργατική τάξη στην Ελλάδα να οργανώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουν:

  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε
  • ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
  • ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΗ

ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΡΕΘΥΜΟΥ