ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κάλεσμα του Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε κινητοποίηση

Ρεθυμνιώτισες Ρεθυμνιώτες το νοσοκομείο μας, το μοναδικό νοσοκομείο σε όλο το νομό εκπέμπει σήμα κινδύνου.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα ήρθαν στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που χρόνια τώρα ταλανίζουν ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό και που με μεγάλο αγώνα κόπο και προσωπικές θυσίες μας προσπαθούμε να καλύψουμε ώστε να μην γίνουν η αιτία για την ταλαιπωρία και την κακή εξυπηρέτηση των ασθενών.Ακούγονται και είναι έτοιμες να εφαρμοστούν άθλιες αποφάσεις που θα γκρεμίσουν εν μια νυκτί τον χαρακτήρα της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Μιλάνε για συγχωνεύσεις νοσοκομείων, για διακομιστικά κέντρα, ψηφίσανε τον νόμο 4999/2022 που ουσιαστικά αποδομέι την δημόσια και δωρεάν υγεία.

Από την πλευρά μας θα δώσουμε ένα δίκαιο αγώνα και είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, πρόνοια.Θα βάζουμε συνεχώς εμπόδια για να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4999/2022 που ιδιωτικοποιεί περαιτέρω τη δημόσια υγεία.

Αντί να κοιτάνε οι υπεύθυνοι πως θα κάνουν τα χατίρια των μεγαλογιατρών θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι να δούνε πως θα μπορέσουν να λύσουν τα προβλήματα μας. Και στο νοσοκομείο μας δεν τα λες και λίγα. Δεν γίνονται προγραμματισμένα χειρουργεία σε κάποια τμήματα η αναμονή είναι τεράστια ακόμα και για ένα απλό ραντεβού. Εξωτερικά ιατρεία παθολογικής δεν γίνονται. Κλινικές λειτουργούν με ελάχιστους ιατρούς, στο προσωπικό χρωστάνε άδειες και οφειλόμενα ρεπό ετών.

Ενίσχυση δεν υπάρχει… οι λίστες των επικουρικών είναι κενές, κανένας δεν ενδιαφέρετε να έρθει να δουλέψει, τα χρήματα είναι λίγα τα νοίκια πανάκριβα. Ακόμα και θέσεις μόνιμου προσωπικού με προκηρύξεις ΑΣΕΠ αγανακτούμε να τις καλύψουμε. Παράπονο δεν έχουμε…χορτάσαμε χειροκρότημα πριν κάποια χρόνια που όμως ξέφτισε…μας δώσαν και κάποιες έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις κάποια ψίχουλα μπροστά σ αυτά που εν μια νυκτί μας έκοψαν. Όλοι μα όλοι οι βουλευτές που επισκέπτονται το νοσοκομείο μας λένε ότι το αίτημα μας για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά είναι δίκαιο, το πόρισμα Μπεχράκη μας δικαιώνει αλλά όταν έρχεται η ώρα του ταμείου.. τι κρίμα …δεν υπάρχουν χρήματα για να υλοποιηθεί. Ρεθυμνιώτισες Ρεθυμνιώτες θέλουμε να γνωρίζετε ότι ένα τεράστιο ποσοστό των εργαζομένων του νοσοκομείου μας είναι με καθεστώς επικουρικών συμβάσεων, με καθεστώς ΣΟΧ και ακόμα χειρότερα με καθεστώς ΟΑΕΔ. Ζητάμε να δοθεί τέρμα σ αυτή την ομηρία και επιτέλους να μονιμοποιηθούν καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ζητάμε στήριξη στο ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και όχι υποβάθμιση του.

Ρεθυμνιώτισες Ρεθυμνιώτες σας καλούμε και σας θέλουμε στο πλευρό μας την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 17:00 το απόγευμα στο δημαρχείο Ρεθύμνου να ενώσουμε τις φωνές μας για ένα πλήρες αξιοπρεπές νοσοκομείο. Ένα νοσοκομείο καμάρι του νομού μας και αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών του Ρεθύμνου αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΕΜΠΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ