ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα της χοροθεατρικής ομάδας eorisis σε νέους και νέες χορευτές

Η Ανδρομάχη Βαρσάμη και η χοροθεατρική ομάδα eorisis αναζητούν νέους και νέες ερασιτέχνες για το επερχόμενο έργο τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μια βασική εκπαίδευση στο σύγχρονο χορό, ή να είναι εξοικειωμένοι με την κίνηση ή το λόγο.

Θα γίνει μια μικρή ακρόαση στην οποία θα δοθεί ένα μάθημα σύγχρονου χορού και θα ζητηθούν συνθήκες ομαδικού αυτοσχεδιασμού ή δοσμένη σύνθεση.

Βάσει των δεξιοτήτων θα επιλεχθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων για να συμπληρωθούν τα μέλη της ομάδας .

Όσοι επιλεγούν θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι από τον Νοέμβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2025.

Κατά την περίοδο αυτή η ομάδα θα λειτουργεί σε μορφή εντατικού εργαστηρίου ή και σεμιναριακά για κάποια μαθήματα.

Παρέα με επαγγελματίες στο είδος, τα μέλη της, θα έρθουν σε επαφή με βασικούς κανόνες φωνητικής, τον αυτοσχεδιασμό, μαθήματα σύγχρονου χορού, έκφρασης του λόγου και πρόβες.

Το ανοιχτό κάλεσμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/10 και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας ένα σύντομο βιογραφικό στο eorisis.dancetheater@gmail.com μέχρι 15/10.

Η ώρα και ο τόπος θα αποσταλεί σε προσωπικό μήνυμα.

Οι εγγραφές θα γίνουν με το πέρας του καλέσματος.

Βιογραφικό

Η Ανδρομάχη Βαρσάμη γεννήθηκε στο Βόλο. Αποφοίτησε από τη Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. 

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με το χοροθέατρο Δαγίπολη, τις Ομάδες Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη και της Μαρίας Σταματάκη, την Εθνική Λυρική Σκηνή στους Απάχηδες των Αθηνών (σκην.Ι.Σιδέρη), το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας στην Όπερα της πεντάρας και τους Όρνιθες (σκην. Θ.Μουμουλίδη), το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2004 στο Μισός Αιώνας Αριστοφάνης (σκην.Γ.Λαζάνη,Κ.Καπελώνη,Θ.Γράμψα),το 1ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Θεάτρου Τριπόλεως στην Πριγκίπισσα Τίτο και εγώ (σκην. Μ.Πάσσαρη), την Expo 2000, στο Όλα από την αρχή (σκην.Σ.Φασουλή), στο Τραγουδώ το νησί μου (σκην.Γ.Κακλέα), σε παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών και του Μεγάρου Μουσικής και συμμετείχε σε αρκετές παραστάσεις ως μόνιμο μέλος με την ομάδα Χορικά Λόγος-Μουσική-Κίνηση της Ζουζούς Νικολούδη.

Ως βοηθός χορογράφου έχει συνεργαστεί με τον Χ.Μανταφούνη στις παραστάσεις Funny Girl  του Λέναρτν, Όρνιθες του Αριστοφάνη και με την ομάδα Amorphy.com της Τζένης Αργυρίου στο Dr.Maybe Darling. 

Έχει χορογραφήσει τις θεατρικές παραστάσεις: ΜΟΜΟ ( σκην.Γ Μπλέτας) Τώρα να δούμε εσείς τί θα κάνετε (σκην. Γ.Περογαμβράκη),  Βασίλισσα του Χιονιού (σκην.Θ.Γράμψα), Ένας εγωιστής γίγαντας (σκην.Μ.Χειμώνα), The Gabridge Art Gallery (English Theatre Club),  Fool for love (σκην. Α. Καραγιανοπούλου) και τις δικές της χοροθεατρικές παραστάσεις: Μαα..όμως γίνεται, Όπως το δεις..το ζεις, Επιστροφή, Πολύ Νωρίς, GWENA  και εχει δημιουργήσει την ομάδα Eorisis Dancetheater Company.

Έχει ακόμα διδάξει σύγχρονο χορό στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης , στη Θεατρική σχολή Θεατρικός Περίπλους, στο Πολιτιστικό Σύλλογο Συν, στο Πολιτιστικό Σύλλογο Ρεθύμνου, στη σχολή χορού Κ.Κοσμίδη, στη σχολή Κρατήρας των Sine Qua Non, στη κοινότητα Καπανδριτίου, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Βόλου και μουσικοκινητική αγωγή στο βρεφ/κό σταθμό Happy days baby club.