ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κάλεσμα της Νέας Αριστεράς Ρεθύμνου στη συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 12:00, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου

Μετά την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων (HellenicTrain), των τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ), του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της ενέργειας (ΔΕΗ), των πετρελαίων (ΕΛΠΕ), των τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς), της υγείας (απογευματινά χειρουργεία κλπ.) με κύριο αποτέλεσμα την εντεινόμενη ακρίβεια, έρχεται την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, η σειρά της ανώτατης εκπαίδευσης με τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών «πανεπιστημίων».

Δεν πρόκειται απλώς για τη σύσταση ιδιωτικών «πανεπιστημίων» πλάι στα δημόσια. Σύντομα θα οδηγήσει αφενός στην εμπορευματοποίηση και της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης και αφετέρου στην υποβάθμιση ή και το κλείσιμο περιφερειακών ΑΕΙ με σχολές χαμηλής  ζήτησης όπως του πανεπιστημίου της πόλης μας.

Καλούμε όλες και όλους τις-τους πολίτες του Ρεθύμνου να συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ενάντια στην ψήφιση του αντισυνταγματικού νομοσχεδίου που θα βάλει σφραγίδα στην ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των φοιτητών και φοιτητριών, του διδακτικού-ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ, για να παραμείνει η εκπαίδευση δημόσιο αγαθό και να μην μετατραπεί σε εμπόρευμα.

Στηρίζουμε επίσης την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την ίδια ημέρα, με παράλληλα αιτήματα τον τερματισμό της αιματηρής εισβολής του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας και της γενοκτονίας των Παλαιστινίων και την εξασφάλιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους λιμοκτονούντες κατοίκους της. Δυστυχώς φέτος η διεθνής ημέρα της γυναίκας συμπίπτει με τον πιο απηνή διωγμό αμάχων γυναικών και παιδιών στην αιματοβαμμένη Παλαιστίνη.

Όλες και όλοι την Παρασκευή, 8 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.