ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ, 11πμ Ομόνοια

Να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό!
Να μην περάσει η εξαθλίωση, η ανέχεια, η νέα σφαγή στη ζωή μας!

νοσοκομείο ρεθύμνουΗ συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πατώντας πάνω στους προηγούμενους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ετοιμάζει τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. Το σχέδιο νόμου μειώνει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις έως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζει τις αναπηρικές συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα, σταδιακά καταργεί το ΕΚΑΣ, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, ενοποιεί τα ασφαλιστικά ταμεία με εξαΰλωση των αποθεματικών τους. Παράλληλα, τσακίζει τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι» με την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Τσακίζει τη νεολαία που μπαινοβγαίνει από την ανεργία στις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Η ασφάλιση γίνεται ατομική υπόθεση του καθένα. Θέλουν να εργαζόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα, για να πάρουμε συντάξεις πείνας, πετσοκόβοντας ταυτόχρονα προς τα κάτω το σύνολο των παροχών και επιδομάτων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου εκφράζει την αλληλεγγύη του και συμπαραστέκεται στην συνέχιση του αγώνα από την αγροτιά για να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης. Στηρίζουμε τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και τις κινητοποιήσεις τους στην Αθήνα. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην Πανελλαδικό  συλλαλητήριο το Σάββατο 13 Φλεβάρη στην Ομόνοια.

 Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας και των εργατών! Είναι κοινός ο αντίπαλος που έχουμε να αντιπαλέψουμε: την Ε.Ε., το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους. Αυτοί καταδικάζουν την εργατική τάξη, τους αγρότες και τους αυτοπασχολούμενους σε μεροκάματα πείνας, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς Κοινωνική Ασφάλισης, με δουλειά ως τον τάφο, ανασφάλιστους, χωρίς Υγεία και Πρόνοια. Μας πετάνε όλους στην ανεργία και μας οδηγούν στην ανέχεια. Βγάζουν τους αγρότες από τα χωράφια τους για τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών.

 Εργατιά και αγροτιά συντονίζουμε τον αγώνα μας για να μην φτάσει ποτέ ο νόμος-λαιμητόμος ούτε στη Βουλή, ούτε στη ζωή. Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι η ίδια η ζωή μας και πρέπει να δώσουμε ότι χρειαστεί και ακόμα περισσότερα για να μην περάσει το έγκλημα αυτό.

 Κλιμακώνουμε τη δράση μας με την προετοιμασία 48ωρης Απεργίας αν η κυβέρνηση θελήσει να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή. Συνεχίζουμε ανυποχώρητα!

Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο πάρτε πίσω το νόμο – λαιμητόμο

Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους νικήσουμε!

ΟΛΟΙ στον Α Γ Ω Ν Α!!

Αναχώρηση την Παρασκευή 12 Φλεβάρη με πλοίο από το λιμάνι της Σούδας. Για δηλώσεις συμμετοχής και κλείσιμο μειωμένου εισιτηρίου απευθυνθείτε στον Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκαλάκη Βασίλη  στο τηλέφωνο 6974436078.

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου