ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022: «Διαδρομές αναμνήσεων – η επιστροφή»

Την πρώτη μέρα του Φθινοπώρου ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 με το τελευταίο εργαστήριο με τίτλο «Διαδρομές Αναμνήσεων – η Επιστροφή».

Σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, διακοσμώντας τον χώρο και προσφέροντας κεράσματα για τους επισκέπτες, οι φίλοι της Βιβλιοθήκης μικροί και μεγάλοι θυμήθηκαν τις διαδρομές του καλοκαιριού μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών στην ΚΕ, μοιράστηκαν αναμνήσεις και αναγνωστικές εμπειρίες σχετικά με «Τα Ψηλά Βουνά».

Με την καθοδήγηση του εμψυχωτή Μιχάλη Λαμπαθάκη και των εθελοντών/τριων τα παιδιά που συμμετείχαν στο εργαστήριο απεικόνισαν τη δική τους διαδρομή σε χαρτί και έγραψαν μια ανάμνησή τους, μια σκέψη, μια ευχή.

«Είδα… άκουσα… ανακάλυψα… γέλασα… έμαθα… ευχήθηκα… », λέξεις που οδήγησαν τους μικρούς αναγνώστες να αποτυπώσουν με χρώματα τα συναισθήματά τους, με την ευχή να είμαστε όλοι και του χρόνου εδώ, συμμετέχοντας σε ξεχωριστές δράσεις!

Έτσι αποχαιρετήσαμε το καλοκαίρι και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου στα πλαίσια της Κ.Ε. που ήταν βασισμένη στο βιβλίο «Τα Ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, υλοποίησε 16 εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν 310 παιδιά, 10 εμψυχωτές και 8 εθελοντές.

Ευχαριστούμε θερμά τους εμψυχωτές: Μιχάλη Λαμπαθάκη, Μαρία Καραγιάννη, Σοφία Τρούλη, Ελευθερία Τζωρτζινάκη, Αθηνά Ιωάννου, Μαρία Δρανδράκη, Ελευθερία Καλούδη, Ελένη Μπετεινάκη, Αμάντα Γεραρχάκη, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τους εθελοντές: Μαίρη Μοναχού, Γιασεμή Παπαδογιάννη, Σταυρούλα Τζώτζη, Ανδριανή Καραγιάννη, Μιχάλη Βόλακα, Αντώνη Πετουσάκη, Μυρσίνη Σιταρένιου και Βανέσσα Πασολλάρι, καθώς επίσης το βιβλιοπωλείο Κλαψινάκη για την προσφορά των δώρων που δόθηκαν στα παιδιά και τον τοπικό τύπο που φιλοξένησε τις δράσεις μας.

Την φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας διοργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

«Διαδρομές ανάγνωσης… άκουσε, δες, μάθε, γέλα!»…

Από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου