Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, ανταποκρινόμενη στην επιθυμία των αναγνωστών να εξερευνήσουν τη γνώση αλλά και να εκφραστούν δημιουργικά, έχει ξεκινήσει τις πολιτιστικές δράσεις της, δίνοντας έμφαση στα ενδιαφέροντα των μικρών της φίλων.

kalokari-anagnosi

Η Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς στο νέο κτίριό της επιχειρεί να αναλάβει ενεργό ρόλο σε θέματα πολιτισμού και παιδείας. Επιθυμία της είναι να αποτελέσει χώρο συνάντησης και συνδιαλλαγής ιδεών, καθώς και ένα ζωντανό πυρήνα δημιουργικών και ανήσυχων αναγνωστών.

Στόχος της είναι η επαφή των παιδιών με όλες τις μορφές έκφρασης της Τέχνης και του Πολιτισμού, ώστε να τους δοθούν τα ερεθίσματα για την αναζήτηση της γνώσης μέσω της φιλαναγνωσίας. Αρωγός σ΄αυτή την προσπάθεια ευελπιστούμε να είναι η εθελοντική συμμετοχή των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και των πολιτιστικών φορέων της χώρας.

Στην φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”, περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα!

Οι βιβλιοθήκες αποτελούν σημεία γύρω από τα οποία πλέκονται ιστορίες, μεγαλώνουν παιδιά, γεννιούνται δυνατότητες, χτίζονται κοινότητες. Είναι σημεία συνάντησης. Τα σημεία των βιβλιοθηκών συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν δίκτυα. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει αναλάβει πανελλήνιες δράσεις, αναδεικνύοντας τις βιβλιοθήκες – μέλη του ως κέντρα της κάθε κοινότητας. Συντονιστής και κομβικό σημείο του ΔΕΒ είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η οποία το 2017 διανύει μία απόσταση τόσο γεωγραφική όσο και συμβολική, από ένα σημείο σε ένα άλλο, από το εμβληματικό Βαλλιάνειο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2017gr.
Ιστοσελίδα διοργάνωσης: network.nlg.gr
Hashtag: #KE2017gr

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου συμμετέχει στο πρόγραμμα με 20 δημιουργικά εργαστήρια, που εμψυχώνουν έμπειροι παιδαγωγοί, των οποίων η εθελοντική προσφορά τιμά ιδιαίτερα τον τόπο μας.

Οι συμμετοχή των παιδιών απαιτεί προεγγραφή στο τηλέφωνο: 28310 29215.

Όλες οι δράσεις που γίνονται στην βιβλιοθήκη προσφέρονται δωρεάν.

Eπικοινωνία:
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου
Τηλέφωνο: 28310 29215
e-mail : dimbibl.rethimno@gmail.com
ιστοσελίδα: http://www.libret.mysch.gr/