ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

«Καμία αποζημίωση των πλημμυροπαθών στην Κρήτη από τα χρηματοδοτικά Ταμεία της Ε.Ε!»

Ούτε ένα ευρώ των πολυδιαφημισμένων Ταμείων Αλληλεγγύης (ΤΑΕΕ), Περιφερειακής Ανάπτυξης και Συνοχής δεν κατευθύνεται στην κάλυψη των ζημιών των πληγέντων από τις πλημμύρες του Οκτώβρη του 2022 στην Κρήτη.

Αυτό δηλώνει η αρμόδια Επίτροπος Ε. Ferreira απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις φονικές πλημμύρες στην Κρήτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ ,«οι αποζημιώσεις προς νοικοκυριά, επιχειρήσεις ή γεωργούς δεν είναι επιλέξιμες» απαντά για μία ακόμη φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβεβαιώνοντας ότι τα περιβόητα ευρωπαϊκά κονδύλια των ταμείων ρέουν άφθονα όταν είναι να χρηματοδοτήσουν «πράσινες» επενδύσεις, έργα που επιλέγονται στο πλαίσιο της πολιτικής του κόστους – οφέλους ή ακόμα και την πολεμική εμπλοκή της ΕΕ στην Ουκρανία, αλλά η κάνουλα κλείνει όταν πρόκειται για λαϊκές ανάγκες και αποζημιώσεις πληγέντων. Αυτή την γραμμή της ΕΕ υπηρετούν όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα

Επιπλέον, το κατά πόσο λειτουργεί το ΤΑΕΕ ως «μέσο αποκατάστασης μετά από καταστροφές» που αναφέρει στην απάντησή της η Επίτροπος, έχει αποδειχτεί και στις ελάχιστες περιπτώσεις που κινητοποιήθηκε, όπως αυτή για τον σεισμό του 2021 στην Κρήτη, για τον οποίο η αποζημίωση καλύπτει το 0,94%[1] του κόστους της ζημιάς που προκλήθηκε!

Όσο για τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης, την χρήση του οποίου προτείνει η Επίτροπος σαν απάντηση στην έλλειψη στοιχειωδών υποδομών προστασίας στα κράτη – μέλη, τα πολλά λόγια είναι περιττά. Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού που κατέκαψαν όλη την Ευρώπη, και ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ διαμοίραζε από χώρα σε χώρα τα ελάχιστα πυροσβεστικά μέσα και το αντίστοιχο προσωπικό, ανακυκλώνοντας τη γύμνια τους.

Τα παραπάνω είναι ένα μόνο δείγμα της εχθρικής για τον λαό πολιτικής της ΕE, που συνδιαμορφώνουν και προωθούν όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους αποδεικνύοντας ότι τα συμφέροντα και η προστασία του λαού δεν συναντιούνται πουθενά με τα συμφέροντα της ιμπεριαλιστικής ένωσης των μονοπωλίων.

Το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να γίνει πράξη και για την ένταση της διεκδίκησης των κατεπειγουσών αναγκών των πληγέντων και την πλήρη αποζημίωσή τους”.

Πηγή news-ta.gr