ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κανείς δεν χάνεται: Βοηθός Ισπανού ευρωβουλευτή ο υιός Μητσοτάκη!

Σοβαρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τον γιο του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να έχει προσληφθεί ως συνεργάτης σε γραφείο Ισπανού ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία του ευρωβουλευτή Εστέμπαν Γκονζάλεθ Πονς, γνωστού για την προ τεσσάρων ετών επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Αλέξη Τσίπρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ένα πρόσωπο με το ονοματεπώνυμο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανήκει στην ομάδα με τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα Documento, ο γιος του πρωθυπουργού είχε προσληφθεί ως ασκούμενος στη θέση διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού τον Σεπτέμβριο του 2021 και ήδη του προτάθηκε να συνεχίσει να εργάζεται ως διαπιστευμένος κοινοβουλευτικός βοηθός.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι, όπως αναφέρει το avgi.gr, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος φέρεται να έχει δηλώσει ότι είναι «πολύ περήφανος που έχω τον Κωνσταντίνο ως έναν από τους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς βοηθούς μου. Όχι μόνο λόγω του ακαδημαϊκού του υποβάθρου και των ικανοτήτων του αλλά και επειδή είναι ένας ταλαντούχος νέος».

Ο ίδιος, μάλιστα, αρνείται πως έχει υπάρξει μεσολάβηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να προσληφθεί ο γιος του στην ευρωβουλή.

Εκείνο που είναι σίγουρο, πάντως, είναι το γεγονός πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά οφείλουν να δώσουν σαφείς απαντήσεις, ιδιαίτερα την ώρα που η ανεργία των νέων σαρώνει στη χώρα μας, ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει ήδη από την προεκλογική περίοδο του 2019 «καραμέλα» το brain drain και την ανάγκη της επιστροφής καταρτισμένων νέων εργαζόμενων στη χώρα μας.

Κύρτσος: «Στο γραφείο Ισπανού ευρωβουλευτή ο γιος Κυριάκου θα μάθει πολλά»

Αιχμηρό σχόλιο για την πρόσληψη του γιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου, ως συνεργάτη στο γραφείο Ισπανού ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο.

Ο πρώην «γαλάζιος» ευρωβουλευτής σε ανάρτηση του στο twitter σημειώνει με νόημα ότι στο πλευρό του συναδέλφου του ο γιος του Μητσοτάκη «θα μάθει πολλά».

Συγκεκριμένα έγραψε: «Στο γραφείο Ισπανού ευρωβουλευτή, ο γιός Κυριάκου, θα μάθει πολλά. Ο τ. βασιλιάς Χουάν Κάρλος αυτοεξόριστος λόγω μιζών. Ο πρώην ταμίας Λαϊκού Κόμματος στη φυλακή για μίζες. Ο Κασάντο, ηγέτης Λ.Κ. αποπέμφθηκε. Συγκρούστηκε με την περιφερειάρχη Μαδρίτης για μίζες. Να τα μάθει το παιδί».