ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΚΗΣ

Καράβι στο Ρέθυμνο – του Κωνσταντίνου Εμμ. Βαμβουκάκη

Αν υπάρξει πολιτική βούληση με πνεύμα συνεργασίας και σύνθεσης το Ρέθυμνο μπορεί να έχει το δικό του καράβι.

Οι Σκυριανοί απέδειξαν πως μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε εταιρείες λαϊκής βάσης στις οποίες συμμετέχει το δημόσιο, αρκεί να έχουν καλό και έντιμο τιμονιέρη.

Φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση, η Ναυτική Εταιρία Σκύρου η οποία αποτελεί πρότυπο υγειούς επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για μια κερδοφόρα επιχείρηση των πολιτών, με χρηστή διοίκηση και συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία του νησιού, προσφέροντας τα μέγιστα στον τουρισμό, καθώς δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Διαβάστε τι αναφέρει μεταξύ άλλων δημοσίευμα για τη Ναυτική Εταιρία Σκύρου:

«…Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η δημοτική αρχή Σκύρου, τα καθαρά κέρδη το 2017 ήταν περίπου 30.000 ευρώ, αφαιρώντας όμως αποσβέσεις παλαιότερων ετών. Μαζί με αυτές το καθαρό ταμειακό κέρδος ανήλθε το 2017 σε 530.000 ευρώ (ο σχετικός ετήσιος μέσος όρος κυμαίνεται στα 500.000 ευρώ), με μέσο ετήσιο τζίρο τα 3,8 εκατ. ευρώ.

Το 2017 ήταν το 15ο διαδοχικό έτος κερδοφορίας, ενισχύοντας το ήδη υπάρχον αποθεματικό που εκτιμάται στα 3,5-4 εκατ. ευρώ.
Όποιες δανειακές οφειλές έχουν αποσβεστεί εδώ και καιρό».

Όπως αναφέρεται παραπάνω, προκύπτει μέσος όρος καθαρού ταμειακού κέρδους 500.000 ευρώ, ανά έτος, στο νησάκι της Σκύρου με πληθυσμό 3.000 κατοίκων!

Συμπολίτες μου,

για να καταλάβετε τα μεγέθη, η Σκύρος έχει πληθυσμό περίπου 3.000 κατοίκων και το Ρέθυμνο 55.525.

Δείτε την εξέλιξη των εισιτηρίων την τελευταία εξαετία στο σχετικό πίνακα που δημοσιεύει η εταιρία για τον πληθυσμό των 3000 κατοίκων και κάντε την αναγωγή στο δικό μας των 55.525.

Φανταστείτε τι μπορεί να παράξει και να αποδώσει ο δεκαοκταπλάσιος (55.525) πληθυσμός της πόλης μας και σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει εάν, η εταιρία γίνει Διαδημοτική και εξυπηρετεί πληθυσμό 85.160 κατοίκων σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου!

Και για να προλάβω τους καλοπροαίρετους σχολιαστές, η εταιρία δεν επιδοτείται σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Σκύρου κ. Μίλτου Χατζηγιαννάκη.

Το καράβι στο Ρέθυμνο θα έρθει!
Είναι ανάγκη του Ρεθύμνου και των κατοίκων του και όπως λέει το ρητό: «Ανάγκα και θεοί πείθονται».


Κωνσταντίνος Εμμ. Βαμβουκάκης
Μηχανικός Αεροσκαφών – Επιχειρηματίας
ΥΠΟΨΗΦΙOΣ ΔΗΜΟΤΙΚOΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΡΕΘΥΜΝΟ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»