ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Καρκινοπαθής στην Κρήτη δεν άντεχε να περιμένει το φάρμακο για τη θεραπεία του και αυτοκτόνησε!

Ο 72χρονος Γιάννης δεν άντεξε να υποφέρει. Σύμφωνα με τους δικούς του μάλιστα, ο όγκος του είχε αυξηθεί μέσα στους δύο μήνες που περίμενε για το συγκεκριμένο φάρμακο από τα 6 στα 9,5 εκατοστά.

Ο κ. Γιάννης άφησε σημείωμα στην οικογένειά του, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία.

Γράφει η κόρη του:

Συγκινημένος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη ο ξάδελφος του Ευτύχης Σαρτζετάκης, που είχε αναδείξει το θέμα για να βρεθεί το φάρμακο και να έρθει από το εξωτερικό.

«Μιλήσαμε είπε τελευταία φορά την Κυριακή και ουσιαστικά ήταν σαν να μας αποχαιρετούσε το ίδιο έκανε με όλους ευχαριστώντας τους για όλα. Τρέξαμε εμείς και τα παιδιά του αλλά δυστυχώς δεν τον προλάβαμε» είπε ο κ. Σαρτζετάκης.

Τραγική ειρωνεία ότι μετά την ανάδειξη του προβλήματος από το Ράδιο Κρήτη, το φάρμακο ήρθε και μάλιστα η πρώτη χημειοθεραπεία ήταν να γίνει σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου, ωστόσο ο 72χρονος αυτοκτόνησε.

Δεν άντεχε τους πόνους

Ο κ. Σαρτζετάκης ανέφερε ότι στο σημείωμα που άφησε αποχαιρετούσε παιδιά, εγγόνια και τους άλλους συγγενείς, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι δεν άντεχε τους πόνους και ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί.

Παράλληλα επεσήμανε την μεγάλη ταλαιπωρία που είχε υποστεί ο 72χρονος καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει ούτε την εξέταση με το ακτινολογικό μηχάνημα PET SCAN που υπάρχει στο ΠΑΓΝΗ για να διαπιστωθεί εάν είχε εξαπλωθεί ο καρκίνος και σύμφωνα με τον κ. Σαρτζετάκη τον παρέπεμπαν από τον «Άννα στον Καϊάφα». Η επόμενη λύση ήταν να μεταβεί στην Αθήνα ωστόσο δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.

Με παρέμβασή του στο MEGA, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης είπε:

«Απλώς επειδή ακούστηκε πως την ευθύνη την έχει ο ΕΣΥ λόγω της έλλειψης του φαρμάκου, δεν είναι απόλυτα ακριβές. Υπήρχε έλλειψη και είχαμε εξασφαλίσει μετά από παρέμβαση ποσότητα. Είχαμε κλείσει στον ασθενή στις 04/03 και εκείνος δεν προσήλθε και του είχαμε κλείσει νέο ραντεβού για σήμερα, 12/03. Δεν υπάρχει σύστημα υγείας με PET scan. Άρα κάποια αναμονή υπάρχει. Το φάρμακο το λάμβανε ο ασθενής. Αν δεν το πήρε μια φορά, υπήρχε λόγω έλλειψης και είχε ειδοποιηθεί για το ραντεβού του. Δεν υπάρχει έλλειψη του εν λόγω φαρμάκου, διορθώθηκε το πρόβλημα ακόμη και στην τιμή του».