ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Καρναβάλι με λιακάδα – Ηλιόλουστο αναμένεται το τριήμερο της Αποκριάς!

Με ανοιξιάτικο καιρό θα γιορταστεί στην Κρήτη το τριήμερο της Αποκριάς. Οι νοτιάδες θα «φέρουν» καλές θερμοκρασίες, αλλά και αφρικανική σκόνη, η οποία όμως δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα.

Αναλυτικά:

Σήμερα Παρασκευή 24/2 θα διατηρηθεί ο καλός καιρός με λίγες αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ν/δ και δυτικές διευθύνσεις, στα δυτικά 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις μέγιστες τιμές στους 16 με 18 και τοπικά έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 25/2, αναμένουμε ηλιοφάνεια και εξασθένηση των ανέμων, όμως από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε νότιους και θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 26/2 ο καιρός θα είναι καλός με υψηλές νεφώσεις κατά τόπους. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά από το πρωί και κυρίως στις βόρειες περιοχές της Κρήτης, και θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ και προςτο μεσημέρι πάνω από 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα αγγίξει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στα 5-6 μποφόρ και πιο κάτω.

Την Καθαρά Δευτέρα, η καλοκαιρία θα συνεχιστεί με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι νοτιάδες θα έχουν ένταση 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 22 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπου πιο υψηλή.